Un muncitor a murit la cariera de lignit Roșia a Complexului Energetic Oltenia. Al doilea accident mortal în 9 luni. Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control

Un muncitor a murit la cariera de lignit Roșia a Complexului Energetic Oltenia. Al doilea accident mortal în 9 luni. Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control

Excavator SRS 2000. Sursă foto: Facebook

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2023

Compania de stat Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune din România, controlată de Ministerul Energiei, a anunțat decesul unui angajat de la cariera de lignit Roșia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

″În data de 20.10.2023, la cariera Roșia, unul dintre angajați a decedat. În timpul execuției unui program de revizie, atât pe parte electrică, cât și pe parte mecanică, pe tot fluxul tehnologic, un sudor angajat al CE Oltenia care desfășura lucrări de revizie la roata port-cupe a excavatorului SRS 2000-03 a decedat″, a transmis compania.

PREMIERĂ Guvernul ia în calcul să nu mai efectueze în acest an o rectificare bugetară. Deja suplimentări decise la ministere. Cât va fi deficitul și ce pregăteau Finanțele - VIDEO CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Guvernul ia în calcul să nu mai efectueze în acest an o rectificare bugetară. Deja suplimentări decise la ministere. Cât va fi deficitul și ce pregăteau Finanțele - VIDEO

Conform presei locale din Gorj, roata ar fi pornit accidental, în timp ce victima lucra la ea.

CE Oltenia mai afirmă că evenimentul a fost comunicat organelor abilitate, pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele producerii acestuia.

VIDEO Rafila: Strategia națională pentru perioada 2023 - 2030 nu prevede obligativitatea vaccinării CITEȘTE ȘI VIDEO Rafila: Strategia națională pentru perioada 2023 - 2030 nu prevede obligativitatea vaccinării

″Societatea va respecta prevederile contractului colectiv de muncă aplicabile în astfel de situații. Conducerea și colectivul CE Oltenia își exprimă regretul față de tragicul eveniment care a avut loc și transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate″, se mai spune în comunicatul CE Oltenia.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat un ordin privitor la declanșarea unei acțiuni de verificare din partea Corpului de Control al ministrului la CE Oltenia, potrivit Ministerului Energiei.

Elon Musk spune că Tesla și-a „săpat singură mormântul” cu Cybertruck, camioneta sa electrică CITEȘTE ȘI Elon Musk spune că Tesla și-a „săpat singură mormântul” cu Cybertruck, camioneta sa electrică

″Acțiunea va începe imediat și va avea ca obiectiv verificarea respectării procedurilor de lucru și a tuturor aspectelor care intră în sfera de competență a ministerului, în calitate de autoritate publică tutelară pentru CE Oltenia. De asemenea, ministrul a solicitat conducerii CE Oltenia să trimită de urgență către Ministerul Energiei un raport complet al circumstanțelor acestei tragedii și colaborarea deplină din partea reprezentanților CE Oltenia cu toate organele de control, pentru a stabili cât mai rapid adevărul″, a anunțat ministerul.

Instituția menționează că organele abilitate au demarat deja anchetele prevăzute de lege pentru a fi stabilite cu exactitate cauzele și circumstanțele producerii acestui accident, precum și pentru identificarea celor care se fac vinovați de această tragedie.

România a început să vândă vaccin COVID și caută să scape de alte doze CITEȘTE ȘI România a început să vândă vaccin COVID și caută să scape de alte doze

″Solicit conducerii CE Oltenia și tuturor părților implicate să desfășoare cu maximă celeritate toate verificările necesare și să pună la dispoziția organelor de anchetă penală toate probele și materialele disponibile. Transmit condoleanțe familiei. Știu că, din păcate, cuvintele nu pot vindeca durerea familiei. E datoria noastră să facem tot posibilul ca astfel de accidente să nu se mai întâmple, iar cei vinovați să răspundă exemplar″, a declarat Burduja.

În urmă cu 9 luni, la cariera Jilț Sud a CE Oltenia, 3 salariați ai companiei au murit, iar alți 10 au fost răniți după ce autovehiculul în care se aflau a ieșit de pe drum și s-a răsturnat. Ei se întorceau de la o intervenție asupra unui utilaj de mari dimensiuni aflat în Sector I – Excavații, către Secția Mecanică aflată la baza carierei Jilț Sud, după finalizarea unor lucrări de mentenanță și reparații.

viewscnt
Afla mai multe despre
muncitor decedat cariera roșia complexul energetic oltenia
accident de muncă deces ce oltenia