Uniunea Europeană va pune capăt restricțiilor la panourile fotovoltaice din China, în septembrie

Uniunea Europeană va pune capăt restricțiilor la panourile fotovoltaice din China, în septembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2018

Uniunea Europeană va renunța, în luna septembrie, la restricțiile impuse importurilor de panouri și celule fotovoltaice provenite din China, respingând solicitările venite de la producătorii europeni care susțin că prin această măsură blocul comunitar își va deschide larg porțile pentru produsele chineze la prețuri de dumping, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prima dată Uniunea Europeană a impus măsuri anti-dumping și anti-subvenții pentru panourile fotovoltaice și celule fotovoltaice provenite din China în anul 2013 și, ulterior, în luna martie 2017, le-a extins pentru alte 18 luni, scrie Agerpres.

Fiica principalului acționar al Dedeman, Karina Pavăl, de 24 de ani, numită administrator al companiei de stat Conpet CITEȘTE ȘI Fiica principalului acționar al Dedeman, Karina Pavăl, de 24 de ani, numită administrator al companiei de stat Conpet

În prezent producătorii chinezi își pot vinde panourile fotovoltaice în UE fără taxe dacă le comercializează la un preț cel puțin similar cu un preț minim, care a scăzut constant. Dacă produsele sunt vândute la un preț inferior celui minim, atunci trebuie să plătească taxe de până la 64,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
panouri fotovoltaice