Venezuela livrează Iranului carburant pentru avioane, în schimbul importurilor esențiale de benzină

Venezuela livrează Iranului carburant pentru avioane, în schimbul importurilor esențiale de benzină
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2021

Venezuela livrează Iranului carburant pentru avioane, în schimbul importurilor esențiale de benzină, în cadrul unui acord de schimb convenit de companiile petroliere de stat ale celor două țări, au declarat trei persoane apropiate situației, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Iranul și-a extins ajutorul pentru Venezuela, începând de anul trecut, în timp ce Statele Unite și-au înăsprit sancțiunile împotriva ambelor țări, limitând exporturile de petrol ale firmelor de stat Petroleos din Venezuela și National Iranian oil Company (NIOC), scrie News.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Iranul a trimis în Venezuela nave de stat încărcate cu benzină și materii prime pentru combustibil, precum și echipamente și piese de schimb pentru a ajuta acest stat membru al OPEC, odinioară prosper, să-și repună în funcțiune rafinăriile degradate.

Dar aceste țările au oferit puține detalii despre ce anume primește Iranul din Venezuela.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Ambasada Iranului la Caracas a declarat în august că Venezuela a expediat mango și ananas în Iran, ca parte a ”relațiilor comerciale reciproc avantajoase”.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Atât Caracasul, cât și Teheranul au afirmat că transporturile iraniene de combustibil sunt o metodă de a rezista presiunii din partea adversarului lor comun, Statele Unite. Cu toate acestea, una dintre surse a declarat că NIOC și PDVSA au fost de acord, anul trecut, cu schimbul între carburantul pentru avioane și benzină.

viewscnt
Afla mai multe despre
venezuela
carburant
iran
benzina