VIDEO OMV propune pentru board-ul Petrom o persoană născută în Rusia, cu cetățenie americană și experiență și în farma

VIDEO OMV propune pentru board-ul Petrom o persoană născută în Rusia, cu cetățenie americană și experiență și în farma

Elena Skvortsova. Sursă foto: OMV

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 22 mar 2021

Grupul austriac OMV, compania-mamă a celui mai mare producător de țiței și gaze din România, OMV Petrom, propune o persoană născută în Rusia, prezentată ca având cetățenie americană, pentru poziția de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Este vorba despre Elena Skvortsova, în vârstă de 51 de ani, de anul trecut șef al business-ului downstream al austriecilor și responsabil de marketing și trading în directoratul OMV AG.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Potrivit CV-ului său, ea s-a născut în Rusia și a studiat lingvistica la Universitatea din Moscova, iar ulterior a plecat în SUA, unde a studiat managementul la Thunderbird School of International Management. De altfel, ea este indicată ca având cetățenie SUA.

Dacia Spring - Lansarea precomenzilor a generat o adevărată isterie în rândul românilor CITEȘTE ȘI Dacia Spring - Lansarea precomenzilor a generat o adevărată isterie în rândul românilor

Elena Skvortsova și-a început cariera la gigantul farma Bayer în 1994, corporație pentru care a lucrat până în 2001, ajungând până pe poziția de director asociat. Ulterior, a trecut la compania medicală Baxter International, unde a rămas până în 2015, avansând până la funcția de vicepreședinte și manager regional pentru hematologie și oncologie în cadrul operațiunilor din Europa Centrală și de Est.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Între 2015 și 2020, a lucrat la grupul specializat în gaze industriale Linde Gaz, fiind succesiv președinte și director pentru Orientul Mijlociu și Europa de Est și vicepreședinte corporate și președinte al diviziei canadiene a Linde, Praxair Canada.

În iunie anul trecut, Elena Skvortsova a fost numită director general al OMV Downstream GmbH și membru în directoratul OMV AG, responsabil cu activitățile de marketing și trading.

Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 64% anul trecut, de la 3,635 miliarde lei la 1,291 miliarde lei, în  principal din cauza reducerii prețurilor de vânzare la țiței și gaze naturale, însă conducerea companiei a propus acționarilor distribuirea de dividende brute în valoare de 0,031 lei/acțiune, la același nivel cu cele acordate în 2020. Valoarea vânzărilor consolidate ale OMV Petrom a fost de 19,717 miliarde lei în 2020, cu 23% mai mică comparativ cu 2019, ca urmare a evoluției negative a prețurilor de piață ale mărfurilor și volumelor mai mici ale vânzărilor de produse petroliere si electricitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul de supraveghere omv petrom
membru board omv petrom
omv rusia