VIDEO Termoenergetica a pornit centrala provizorie modulară din Titan

VIDEO Termoenergetica a pornit centrala provizorie modulară din Titan
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 13 feb 2023

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) SA, operatorul sistemului centralizat de încălzire din capitală, a pus în funcțiune cele cinci capacități modulare de producere a energiei termice de pe amplasamentul fostei CET Titan, după ce, în ultima săptămână, au fost efectuate probele tehnologice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, capacitățile modulare asigură o sursă de producere a energiei termice pentru aproximativ 200 de blocuri amplasate în perimetrul străzilor Lucrețiu Pătrășcanu, Morarilor, Constantin Brâncuși, Șoseaua Vergului, Bulevardului Basabia și Șoselei Pantelimon (între Piața Delfinului și Hipermarketul Cora), se arată într-un comunicat al operatorului.

CONFIRMARE Rădăcini Grup cumpără Brico Depot Iași de la retailerul britanic de bricolaj Kingfisher CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Rădăcini Grup cumpără Brico Depot Iași de la retailerul britanic de bricolaj Kingfisher

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură se va resimți în special în zona de Est și Nord-Est, acolo unde, după desființarea CET Titan în anul 2014, alimentarea locuințelor cu agent termic a fost asigurată de la o distanță foarte lungă, prin intermediul CTE Sud (ELCEN). Pe măsură ce noile capacități modulare se vor integra în sistemul de termoficare, vor fi îmbunătățiți parametrii de livrare pentru celelalte puncte termice care rămân alimentate din CTE Sud″, menționează sursa citată.

Serviciile conexe închirierii capacităților modulare de producere a energiei termice și a apei de adaos, respective montajul, instalarea, proiectarea, obținerea avizelor și autorizațiilor necesare pentru punerea în funcțiune a instalațiilor, precum și supravegherea funcționării, mentenanța, instruirea personalului, au fost realizate de către compania Energofor din Bacău, controlată, cu 90% din capital, de către omul de afaceri basarabean cu cetățenie română Victor Slivinschi (37 de ani), care deține și Turboenergy Power SRL, unul dintre investitorii care și-au manifestat interesul pentru preluarea termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

FOTO ANUNȚ Când ajunge la Făurei primul tren produs de Alstom pentru România CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Când ajunge la Făurei primul tren produs de Alstom pentru România

Capacitățile modulare din Titan au o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h și 60 Gcal/h, în funcție de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă, și între 10 Gcal/h și 15 Gcal/h în sezonul de vară. Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în rețelele termice primare CMTEB este de 50 tone/h.

Montarea capacităților a fost realizată pe amplasamentul din Strada Ion Șahighian nr. 4, din sectorul 3 al Capitalei. Această sursă de producere a energiei termice este o soluție provizorie până la momentul implementării unui proiect de investiții de către proprietarul terenului, compania Titan Power″, se mai precizează în comunicat.

VIDEO & FOTO Primul test-drive cu noua Dacia Jogger Hybrid: consum de diesel și prețuri de Duster CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Primul test-drive cu noua Dacia Jogger Hybrid: consum de diesel și prețuri de Duster

După cum a relatat Profit.ro, Titan Power SA, companie controlată indirect de Ministerul Energiei, înființată cu aproape 4 ani în urmă în scopul construirii unei centrale noi de producție de energie electrică și termică în cogenerare pe gaze naturale în cartierul bucureștean omonim, a solicitat acord de mediu pentru proiect, după ce principalii indicatori tehnico-economici ai acestuia au fost aprobați de acționari.

Noua centrală, menită să îmbunătățească alimentarea cu căldură și apă caldă în sistem centralizat a locuitorilor din zonă, dar și să întărească securitatea aprovizionării cu electricitate a Capitalei, este gândită să aibă o putere instalată electrică de 48,5 MW și una termică de 39,5 MW.

VIDEO poate fi văzut AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
capacitati modulare energie termica titan
centrala termica provizorie titan
caldura apa calda bucuresti
termoenergetica sistem centralizat incalzire bucuresti