Vodafone România va furniza companiei Distribuție Energie Oltenia o soluție de management a contoarelor inteligente

Vodafone România va furniza companiei Distribuție Energie Oltenia o soluție de management a contoarelor inteligente
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 ian 2023

Vodafone România, al doilea jucător local de comunicații mobile, va furniza către Distribuție Energie Oltenia (DEO) un sistem de monitorizare a fluxurilor de date și o platformă de management pentru 54.929 puncte de comunicații, care vor suporta viitorul flux de date generat de aproximativ 650.000 de contoare inteligente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

DEO a bugetat licitația la 12,04 milioane de euro, fără TVA, iar contractul a fost semnat pentru 12,02 milioane de euro, fără TVA.

Contractul se va derula în următorii 6 ani.

"Obiectul achiziției constă în implementarea unui "Sistem de monitorizare a fluxurilor de date și a unei Platforme de management puncte de comunicații și hardware necesar funcționării soluției" ale aplicațiilor din data center și a aplicatiilor din data center cu echipamentele aflate la distanță, livrandu-se astfel un sistem informatic integrat ce conșine dar fără a se limita la hardware, software, echipamente de comunicație și canale de comunicații pentru punctele de comunicatii. (...) Sistemul de monitorizare a fluxurilor de date și Platforma de management puncte de comunicații trebuie să monitorizeze cel puțin 22.654 și maxim 54.929 puncte de comunicații", scrie în anunțul de participare al licitației.

Subcontractantul Vodafone România (unic ofertant) este Greensoft.

LEGE Bacșișul, fiscalizat din prima zi a anului viitor. Cum vei plăti la restaurant și cum le vei putea \ CITEȘTE ȘI LEGE Bacșișul, fiscalizat din prima zi a anului viitor. Cum vei plăti la restaurant și cum le vei putea "mulțumi" chelnerilor

"DEO estimeaza că, în următorii 5 ani, va avea peste 5.000 de puncte de comunicație care vor suporta fluxul de date pentru aproximativ 650.000 de puncte de măsurare inteligentă (Smart Meters) dupa cum urmează:

- În anul 2022 se va asigura fluxul de date pentru aproximativ 85.000 de puncte de masurare inteligenta noi;
- În anul 2023 se va asigura fluxul de date pentru apoximativ 85.000 de puncte de masurare inteligenta noi;
- În anul 2024 se va asigura fluxul de date pentru aproximativ 100.000 de puncte de masurare inteligenta noi;
- În anul 2025 se va asigura fluxul de date pentru aproximativ 50.000 de puncte de masurare inteligenta noi;
- În anul 2026 se va asigura fluxul de date pentru aproximativ 55.000 de puncte de masurare inteligenta noi;
- În anul 2027 se va asigura fluxul de date pentru aproximativ 55.000 de puncte de masurare inteligenta noi;
- În anul 2028 se va asigura fluxul de date pentru aproximativ 55.000 de puncte de masurare inteligenta noi", scrie în caietul de sarcini al procedurii.

FOTO Premierul Ciucă și Marcel Ciolacu s-au fotografiat în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud CITEȘTE ȘI FOTO Premierul Ciucă și Marcel Ciolacu s-au fotografiat în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud

Vodafone România este parte a grupului britanic de telecomunicații Vodafone.

Compania a închis pe minus anul 2021, pierderea netă atingând 410,916 milioane de lei, în timp ce afacerile companiei au avansat cu 2,6%, la 4,59 miliarde de lei. Mai multe detalii AICI.

DEO a consemnat în 2021 un profit net de 17,21 milioane de lei la afaceri de 1,01 miliarde de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de 2020.

Distribuitorul de energie este controlat de Felix Distribution Holdings SRL, parte a grupului financiar Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). Mai multe detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
distribuție energie oltenia
sistem
licitatie