Familia omului de afaceri elen Vardis Vardinogiannis aduce peste 30 milioane euro la Marfin Bank

Familia omului de afaceri elen Vardis Vardinogiannis aduce peste 30 milioane euro la Marfin Bank
scris 3 oct 2018

Familia omului de afaceri elen Vardis Vardinogiannis (83 de ani), implicat în tranzacții cu petrol și servicii de transport maritim, a finalizat procesul de majorare a capitalului social al Marfin Bank cu 30 de milioane de euro pentru sprijinirea și finanțarea creșterii băncii pe piața locală. 

Totodată, banca a finalizat restituirea în totalitate a împrumutului subordonat către Bank of Cyprus, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României.

ULTIMA ORĂ Tranzacție: Blue Air preia compania aeriană națională a Republicii Moldova CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Blue Air preia compania aeriană națională a Republicii Moldova

Profit.ro a a anunțat în luna martie că Cyprus Popular Bank Public Co Ltd a semnat cu Barniveld Enterprises, vehicul de investiții al familiei omului de afaceri elen Vardis Vardinogiannis, contractul pentru vânzarea Marfin Bank România.

De peste 20 de ani pe piața financiară locală, Marfin Bank are 30 de sucursale și un volum al activelor de aproximativ 2 miliarde lei. În 2017, banca a înregistrat un profit net de 5,7 milioane lei. 

Grupul Vardinogiannis este unul dintre cele mai solide și bine capitalizate conglomerate de business din Europa, cu operațiuni internaționale în mai multe industrii, precum energie (rafinării, lanț de benzinării, gaze naturale și electricitate), transport maritim și media.

Grupul Vardinogiannis este acționarul majoritar al Motor Oil Hellas Corinth Refineries, companie  listată la Bursa din Atena, cu o capitalizare de piață de 2,1 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vardis vardinogiannis
marfin bank