Tranzacție: Therme se aliază cu Aedificia Carpați, unul dintre cei mai puternici constructori, pentru firma care pregătește un bloc ca investiție proprie

Tranzacție: Therme se aliază cu Aedificia Carpați, unul dintre cei mai puternici constructori, pentru firma care pregătește un bloc ca investiție proprie
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 3 oct 2018

Therme Nord București SRL, compania care deține și operează aquapark-ul omonim din Balotești, unul dintre cele mai mari centre de wellness, relaxare și entertainment bazate pe ape termale din Europa, a intrat în acționariatul firmei cu care Aedificia Carpați, unul dintre cei mai puternici constructori din Capitală, s-a lansat recent pe nișa pieței de dezvoltare imobiliară, mișcare anunțată de Profit.ro, preluând o participație de 15,1% din această firmă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prin această firmă, Aedificia pregătește construcția unui bloc, cu două tronsoane și 10 etaje.

Blocul reprezintă o investiție personală a companiei.

Construcțiile vor fi ridicate pe Bulevardul Ghencea 158 din București, în imediata apropiere a complexului rezidențial Moghioroș Park Residence, unul dintre cele mai noi proiecte imobiliare din cartierul Drumul Taberei.

EXCLUSIV Tranzacție pe piața de birouri: SIF Banat Crișana pregătește achiziția fostului sediu din București al Bank of Cyprus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție pe piața de birouri: SIF Banat Crișana pregătește achiziția fostului sediu din București al Bank of Cyprus

Blocul este programat să fie livrat peste aproximativ doi ani.

Luna trecută, Therme a cerut ajutor de stat de 32,5 milioane lei, pentru o investiție de 155 milioane lei (peste 33 milioane euro).

Controlat de Petre Badea, Aedificia Carpați, înființată în 1992, a avut anul trecut, cu aproape 300 de angajați, afaceri de 53,2 milioane lei, cea mai mică din ultimii zece ani, și un profit net de 750.137 lei, dar cu un provizion de peste 18 milioane de lei.

În anul precedent, compania a avut afaceri de 65,3 milioane lei, de 3 ori sub cifra de afaceri din 2015, și un profit net de 1,8 milioane lei, cu un provizion de 26,2 milioane lei.

Therme Nord București SRL a intrat pe profit în al doilea an de funcționare a facilității, cu un rezultat pozitiv net de peste 2,8 milioane lei înregistrat anul trecut, după pierderile de circa 20,3 milioane lei din 2016.

Cu o suprafață totală outdoor de peste 250.000 mp, Therme București este unul dintre cele mai mari centre de wellness, relaxare și entertainment bazat pe ape termale din Europa. Suprafața construcției indoor este de 30.000 mp și poate primi peste 4.000 vizitatori simultan.

viewscnt
Afla mai multe despre
aedificia carpati
bloc
imobiliar