Family office-ul lui Octavian Pătrașcu anunță investiția într-un parc fotovoltaic de 30MW

Family office-ul lui Octavian Pătrașcu anunță investiția într-un parc fotovoltaic de 30MW
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 11 iul 2023

Family Office-ul deținut de Octavian Pătrașcu intră pe verticală de energie, printr-o investiție într-un parc fotovoltaic de 30MW situat în Dâmbovița. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pătrașcu a investit alături de un alt antreprenor cunoscut în domeniu, Cosmin Tirvuloiu care mai deține alte 2 parcuri fotovoltaice. Planurile lor reflectă convingerea că sectorul energetic va cunoaște o creștere semnificativă.

Octavian Pătrașcu: "Suntem încântați să lansăm primul parc din portofoliul nostru, Premium Green Energy,  și să facem acest pas în industria energiei verde. Suntem încrezători că acest sector va juca un rol vital în viitorul nostru energetic. Ne propunem să investim în diverse proiecte de energie regenerabilă, precum eoliană și fotovoltaică, pentru a aduce beneficii pe termen lung comunităților și mediului înconjurător.”

Pătrașcu consideră că acest proiect este un pas important și în strategia ESG pe care o urmează ca și strategie de investiție prin family office. Investițiile de tip ESG (Environment, Social and Governance) sunt o abordare strategică în afaceri, care integrează factori non-financiari, luând în calcul și un impact economic pozitiv asupra mediului și a comunității, nu doar în plan financiar.

Pătrașcu:  „Viziunea noastră este să contribuim la dezvoltarea și implementarea soluțiilor sustenabile care vor alimenta lumea noastră într-un mod curat și eficient. Ne propunem să investim aici, acasă, în România, în diverse proiecte de energie regenerabilă, eoliană și fotovoltaică, pentru a aduce beneficii pe termen lung comunităților și mediului înconjurător. Sperăm că din ce în ce mai mulți investitori autohtoni vor alege să valorifice aceste oportunități."

 

România nu se situează foarte bine în clasamentul țărilor UE privitor la capacitatea instalată eoliană și solară. În 2022, producția de energie „verde” a fost încă sub 20% din total, dar țintă pentru 2030, conform ministerului energiei, este de 34% din producție, ceea ce confirmă potențialul și oportunitatea de dezvoltare pentru investitorii în acest domeniu.

Potrivit lui Octavian Pătrașcu, este esențial să se accelereze investițiile în energie regenerabilă, deoarece acesta este un domeniu cu un potențial enorm, cu impact pozitiv asupra mediului și economiei. "Investind în acest domeniu, mizăm pe faptul că sectorul energetic se va dublă până în 2050", declara Octavian Pătrașcu.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
octavian pătrașcu
parc fotovoltaic