Compania farmaceutică Teva își schimbă conducerea. Anul trecut, a anunțat lansarea unei investigații interne pentru acuzații privind mituirea medicilor români

Compania farmaceutică Teva își schimbă conducerea. Anul trecut, a anunțat lansarea unei investigații interne pentru acuzații privind mituirea medicilor români
scris 13 sep 2017

Compania israeliană din domeniul farmaceutic Teva Pharmaceutical, în Top 10 pe piața din România, a anunțat că membrii Consiliului Director l-au numit pe Kare Schultz în funcția de Președinte și CEO al companiei, înlocuindu-l pe Yitzhak Peterburg.

Schultz, 56 de ani, are o experiență de aproape 30 de ani derulată în companii cu profil farmaceutic și de sănătate la nivel global. Cea mai recentă poziție deținută a fost aceea de Președinte și CEO al H. Lundbeck A/S, anterior deținând funcția de CEO al Novo Nordisk. Schultz a mai lucrat la McKinsey și Anderson Consulting.

Cu sediul în Israel, Teva este cel mai mare producător mondial de medicamente generice. În domeniul medicamentelor de specialitate, Teva deține o poziție de lider pe plan mondial în tratamentele inovatoare pentru scleroză în plăci precum și în programe late-stage pentru alte afecțiuni ale sistemului nervos central, incluzând disfuncțiile locomotorii, migrnele, durerea și afecțiunile neurodegenerative precum și un portofoliu solid de medicamente pentru aparatul respirator.

Un startup care folosește inteligența artificială împotriva știrilor false, fondat de un tânăr de 25 de ani, a primit o finanțare de 750.000 de dolari de la trei renumiți oameni de afaceri, contactați pe e-mail CITEȘTE ȘI Un startup care folosește inteligența artificială împotriva știrilor false, fondat de un tânăr de 25 de ani, a primit o finanțare de 750.000 de dolari de la trei renumiți oameni de afaceri, contactați pe e-mail

Veniturile nete Teva în  2016 au fost de 21,9 miliarde de dolari.

Teva Pharmaceutical a intratt anul trecut în Top 10 pe piața din România, cu vânzări de peste 340 milioane de lei și o cotă de piață de 2,6%, după preluarea Allergan.

În 2015, conform Cegedim, Teva ocupa poziția 18 pe piața farmaceutică românească, cu vânzări de 209,3 milioane lei și o cotă de piață de 1,8%, iar Actavis (care a devenit în luna iunie 2015 Allergan) se situa pe locul 20, cu vânzări de 185,4 milioane lei și o cotă de 1,6%.

Compania israeliană ocupă de mai mulți ani primul loc în topul producătorilor de medicamente generice la nivel mondial.

La finele anului trecut, Teva a anunțat lansarea unei investigații interne pe verificarea unor acuzații legate de mituirea medicilor români.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
kare schultz
teva