Coreea de Sud ridică starea de alertă sanitară la cel mai înalt nivel. Mii de stagiari demisionează

Coreea de Sud ridică starea de alertă sanitară la cel mai înalt nivel. Mii de stagiari demisionează
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2024

Coreea de Sud a ridicat starea de alertă sanitară la cel mai înalt nivel după demisia a mii de stagiari din spitale care se opun proiectului de reforme în studiile medicale, au anunțat autoritățile, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Astfel, 8.890 de tineri medici, reprezentând 78,5% dintre stagiari, au demisionat, a declarat presei viceministrul Sănătății de la Seul, Park Min-soo, pentru a protesta împotriva planului guvernului de a crește brusc admiterile în facultățile de medicină, arată Agerpres.

CONFIRMARE Principalul furnizor de servicii veterinare din Polonia intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Principalul furnizor de servicii veterinare din Polonia intră în România

Dintre cei care au demisionat, 7.863 nu s-au prezentat la serviciu, deși scrisorile lor de demisie nu au fost acceptate oficial și guvernul le-a ordonat să revină în spitale, a adăugat el.

Medicii sunt considerați angajați esențiali în Coreea de Sud și legea îi împiedică să facă grevă, guvernul afirmând în mod repetat ca demisiile în masă sunt ilegale.

VIDEO Peste 2.000 de posturi din sistemul de sănătate și asistență socială, la concurs CITEȘTE ȘI VIDEO Peste 2.000 de posturi din sistemul de sănătate și asistență socială, la concurs

Această acțiune colectivă a dus la anulări și amânări ale unor operații, spitalele generale din Coreea de Sud bazându-se în mare măsură pe stagiari.

"Din cauza preocupărilor tot mai mari cu privire la daunele aduse sănătății și vieții cetățenilor (...), nivelul de alertă în caz de catastrofă sanitară a fost ridicat de la 'Atenție' la 'Sever' ", a declarat Park jurnaliștilor.

CONFIRMARE Nou jucător: Francezii de la Biocodex deschid la București prima sucursală din sud-estul Europei CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Nou jucător: Francezii de la Biocodex deschid la București prima sucursală din sud-estul Europei

Este pentru prima dată când alerta este ridicată la acest nivel, în afara pandemiei de COVID-19. Guvernul va extinde temporar serviciile de telemedicină pentru a face față situației, a adăugat Park.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea
spital