MedLife cumpără divizia de servicii medicale Polisano. Aceasta ar putea fi cea mai importantă tranzacție din sectorul medical în acest an

MedLife cumpără divizia de servicii medicale Polisano. Aceasta ar putea fi cea mai importantă tranzacție din sectorul medical în acest an
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 oct 2017

MedLife, liderul de servicii medicale private din România, a preluat 100% din acțiunile diviziei de servicii medicale Polisano, unul dintre cei mai mari operatori medicali privați din România. Aceasta ar putea deveni cea mai importantă tranzacție din sectorul medical anunțată în acest an.

Cumpărătorul nu a informat piața despre detaliile financiare ale tranzacției în raportarea publicată pe portalul Bursei de Valori București după închiderea sesiunii de astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News

Înființat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat în domeniul medical din România și include o serie de 4 clinici cu laboratoare proprii situate în Bucuresti și Sibiu, un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu - recunoscut ca fiind unul dintre cele mai moderne și mai performante unități spitalicești din România, un centru de fertilizare in vitro și cea mai mare maternitate privată din Transilvania.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
VIDEO Premierul Tudose, despre licitațiile la manuale și vaccinuri: În fiecare an jucăm în același film, începe licitația în ziua în care trebuie distribuția. Ca să facem de urgență și să ia altcineva... CITEȘTE ȘI VIDEO Premierul Tudose, despre licitațiile la manuale și vaccinuri: În fiecare an jucăm în același film, începe licitația în ziua în care trebuie distribuția. Ca să facem de urgență și să ia altcineva...

În aproximativ 25 ani de activitate, Polisano a deservit cca 2,1 milioane de pacienți concentrați atât pe segmentul de retail, cât și corporate. Compania are în prezent peste 500 de angajați și a înregistrat la nivelul anului 2016 o cifra de afaceri de circa 80 milioane lei.

Achiziția MedLife se include în demersul companiei de a consolida piața. „Pentru noi, Polisano devine un parteneriat strategic important și, totodată, o dovadă a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale”, a declarat Mihai Marcu, director general al cumpărătorului.

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței. Odată aprobată, această poate deveni cea mai importantă tranzacție din sectorul medical anunțată în acest an.

Dacă toate condițiile vor fi îndeplinite și se va finaliza achiziția Clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la un număr de 6.300 angajați și va fi angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu Autorizație de Liberă Practică din România și, probabil, a unui procent relevant al asistenților medicali, spune Marcu.

MedLife a realizat prima achiziție in 2011 prin cumpărarea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brașov. In cei 7 ani, compania a finalizat cu succes 16 achiziții, fiind, probabil, operatorul medical cu cea mai mare expertiza de cumpărare și integrare a unui grup sau firme medicale. Ultima achiziție anunțată a fost Spitalul Humanitas din Cluj.

Consultanții MedLife în tranzacția Polisano au fost TaxHouse pe partea de consultanță fiscală și Dima&Asociații pe partea de consultanță juridică. Consultanții vânzătorului în tranzacție au fost PwC pe partea de consultanță în tranzacție și David&Baias pe partea de consultanță juridică.

Ropharma se extinde în vestul țării CITEȘTE ȘI Ropharma se extinde în vestul țării

Dacă divizia de servicii medicale a Polisano a găsit cumpărător, partea de distribuție este în faliment. Distribuitorul de medicamente Polisano, cea mai mare companie a grupului a dispărut de pe piață în luna februarie a acestui an, după ce instanța a acceptat cererea de faliment. La masa credală erau înscrise companii și instituții care solicitau peste 200 milioane lei.

MedLife, companie listată la BVB din luna decembrie a anului trecut, și-a triplat profitul net la 6 luni, în condițiile unei creșteri cu 28,76% a cifrei de afaceri la 301,09 milioane lei, de la 233,84 milioane lei în perioada similară  din 2016. MedLife a realizat în primul semestru al acestui an venituri operaționale de 310,41 milioane lei, cu 32,50% mai mari decât cele de 234,27 milioane lei din S1 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
bvb
achizitie
pwc
bursa
polisano
consiliul concurentei