Compania slovenă de medicamente KRKA, prezentă și pe piața românească, creează un joint venture cu o firmă din China

Compania slovenă de medicamente KRKA, prezentă și pe piața românească, creează un joint venture cu o firmă din China
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 sep 2017

Producătorul sloven de medicamente KRKA, prezent și pe piața din România, va înființa o companie mixtă (joint venture), alături de o firmă farmaceutică din China, cu scopul de a se extinde pe această piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

KRKA va avea o participație majoritară în acest joint venture.

În iulie, KRKA anunța, în raportul semestrial, că este interesată să preia o pachet de 51% din acțiunile unei companii farmaceutice din China, fără a preciza numele acesteia.

KRKA a avut în primul semestru, la nivel de grup, un profit de aproape 92 de milioane de euro, cu aproximativ 30% peste cel consemnat în urmă cu un an.

Paradox cu prețurile la medicamente: Ieftinire la producător, dar scumpire în farmacii. Simularea viitoarelor prețuri CITEȘTE ȘI Paradox cu prețurile la medicamente: Ieftinire la producător, dar scumpire în farmacii. Simularea viitoarelor prețuri

KRKA produce medicamente generice pe care le comercializează în peste 70 de state la nivel mondial. Firma are centre de producție în Slovenia, Polonia, Rusia, Croația și Germania.

Vânzările grupului farmaceutic sloven în România au crescut cu 3% în primul semestru, la 27,2 milioane euro, avansul fiind însă mai mic decât cel consemnat la nivelul regiunii. Compania s-a situat pe locul doi în topul principalilor jucători de pe piața locală a medicamentelor generice.

România este cea mai mare piață a grupului sloven din Europa de Sud Est, din care mai fac parte Bulgaria, Croația, Serbia, Macedonia, Albania, Muntenegru, Kosovo și Bosnia-Herțegovina. Piața românească a generat aproape 34% din vânzările KRKA în regiune, care au însumat 79,8 milioane euro, fiind cu 4% peste cele de acum un an.

KRKA a finalizat anul trecut pe poziția 11 în topul producătorilor de medicamente din România, în funcție de valoare vânzărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
krka
mediamente
farmaceutice
companie farmaceutica
china
joint venture
sloven