MedLife va inaugura la Sfântu Gheorghe un laborator pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19 și are în plan deschiderea a încă unul la Timișoara

MedLife va inaugura la Sfântu Gheorghe un laborator pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19 și are în plan deschiderea a încă unul la Timișoara
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2020

MedLife anunță câ va deschide la începutul săptămânii viitoare, la Sfântu Gheorghe, cel de al doilea laborator propriu, Real Time PCR, în vederea depistării infecției cu COVID-19. Grupul medical a anunțat că face demersuri pentru a deschide un al treilea astfel de laborator, la Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Noul laborator este situat în Sfântu Gheorghe și va contribui la creșterea capacității de procesare în centrul țării. Acesta dispune de circuite de biosecuritate, spații succesive cu presiune negativă și echipamente speciale dedicate efectuării testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Laboratorul va avea circuite de acces izolate și fluxuri de procesare total separate de cele pentru restul probelor de laborator.

Potrivit reprezentaților companiei, laboratorul va procesa într-o primă etapă circa 100 de teste pe zi, urmând să ajungă gradual la 200 de teste pe zi, această capacitate fiind dependentă de extinderea personalului specializat din laborator.

MedLife a pus în funcțiune un laborator de testare COVID 19 și a testat 93 de contacți ai gravidei care a născut în maternitatea sa. O asistentă infestată, restul testelor negative CITEȘTE ȘI MedLife a pus în funcțiune un laborator de testare COVID 19 și a testat 93 de contacți ai gravidei care a născut în maternitatea sa. O asistentă infestată, restul testelor negative

Laboratorul va deservi județele Covasna, Brașov, Sibiu, Prahova și Vrancea.

"Testele sunt achiziționate în regim independent și sunt procesate la cererea autorităților și în regim intern pentru cadrele medicale ce asigură triajul și intră în sala de operații, dar și pentru pacienții vulnerabili, cu grad de risc crescut la noul coronavirus” a declarat într-un comunicat transmis către Profit.ro Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife Group.

El spune că MedLife a extins deja testarea în rândul gravidelor care vin să nască în una din maternitățile grupului și va testa și pacienții oncologici care vin în unitățile sale pentru chimioterapie sau radioterapie, pentru a-i proteja. În paralel, grupul va continua să proceseze teste la solicitarea autorităților. "Excludem testarea la cerere sau pe bază de programare” a mai spus Mihai Marcu.

În perioada imediat următoare compania are în plan să deschidă al treilea laborator Real Time PCR. Potrivit reprezentanților MedLife, acesta va fi pus în funcțiune la Timișoara.

"Vestul țării este al treilea focar la nivel național după Suceava și București, iar numărul de cazuri va continua să crească constant în această zonă și din cauza punctelor de intrare în țară pentru românii care vin din țările vestice cele mai afectate. Laboratorul de la Timișoara  va procesa inițial circa 150 de teste pe zi, urmând să atingă gradual până la 300 de teste pe zi", a afirmat Mihai Marcu.

Primul laborator pentru depistarea coronavirusului a fost inaugurat de MedLife la București în urmă cu două săptămâni.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
laborator
covid 19