MedLife vrea să deschidă centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie sub umbrela MindCare, în peste 10 locații din întreaga țară

MedLife vrea să deschidă centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie sub umbrela MindCare, în peste 10 locații din întreaga țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

MedLife vrea să dezvolte cea mai mare rețea de îngrijire a sănătății mintale, sub umbrela MindCare. Primele unități din țară urmează să fie inaugurate la Craiova și Constanța. Pe termen mediu, grupul își propune să deschidă centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie, MindCare, în peste 10 locații din întreaga țară, în funcție de cererea locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Compania nu precizează dacă aceste centre vor fi deschise în cadrul unor clinici deja existente sau în locații noi, scrie News.ro.

Crystal Dental Clinic intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate CITEȘTE ȘI Crystal Dental Clinic intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate

”MedLife, cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România, își intensifică angajamentul pentru îngrijirea sănătății mintale prin intenția de a extinde, la nivel național, a rețelei sale de centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie, MindCare. Demersurile de consolidare pe această nișă medicală sunt determinate de tendințele tot mai accentuate de a apela la servicii de sănătate mintală, în special în urma pandemiei”, arată un comunicat al companiei.

În România, nevoia de servicii de sănătate mintală este în creștere constantă. Datele arată că în țara noastră există, în medie, 12 medici psihiatri la suta de mii de locuitori, în timp ce media europeană este de 17. Acest deficit se întâmplă în timp ce prevalența tulburărilor mintale și de comportament aproape s-a dublat în ultimii 10 ani, ajungând de la aproximativ 1.566 de cazuri la 100.000 de persoane în 2012 la aproximativ 2.890 de cazuri la 100.000 de persoane în 2021.

În plus, România se află pe locul 58 în lume în ceea ce privește rata de suicid și pe locul 126 în ceea ce privește depresia.

Anxietatea, depresia și tulburările de comportament sunt printre principalele cauze de boală și suferință în rândul tinerilor. Potrivit unor studii recente, aproximativ 22.000 de copii și tineri trăiesc cu un diagnostic de boală mentală în țară.

Alte studii arată că aproape jumătate dintre adolescenții din România au avut cel puțin o dată gânduri de suicid, iar peste un sfert s-au simțit triști tot timpul și nu au putut scăpa de tristețe.

”Având în vedere aceste date care evidențiază nevoia acută de intervenții și resurse adecvate pentru îngrijirea și prevenirea problemelor de sănătate mintală în rândul populației, MedLife a decis extinderea, la nivel național, a centrelor de excelență în psihiatrie și psihoterapie MindCare”, menționează compania.

Pfizer a obținut daune de peste 100 milioane de dolari de la AstraZeneca, în cadrul unui proces privind un brevet CITEȘTE ȘI Pfizer a obținut daune de peste 100 milioane de dolari de la AstraZeneca, în cadrul unui proces privind un brevet

Cu o experiență de peste 12 ani în București, MindCare arată că primele unități din țară urmează să fie inaugurate la Craiova și Constanța.

”Obiectivul nostru major de a face România bine împreună nu poate fi atins dacă nu ne îndreptăm atenția și resursele spre o nișă considerată încă tabu sau aproape inexistentă pe agenda publică. Stigmatizarea, lipsa accesului la servicii adecvate și deficitul de specialiști în domeniul sănătății mintale sunt provocări semnificative pe care MedLife, în calitate de lider al serviciilor medicale private, are capacitatea de a le confrunta. Prin planul de extindere națională al MindCare, ne asumăm un nou angajament puternic, acela de a îmbunătăți accesul la serviciile de sănătate mintală în România și de a contribui semnificativ la creșterea gradului de conștientizare și de îngrijire în acest domeniu esențial al sănătății”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO al MedLife.

Pe termen mediu, MedLife își propune să deschidă centre de excelență în psihiatrie și psihoterapie, MindCare, în peste 10 locații din întreaga țară, în funcție de cererea locală.

”Clinicile MindCare se disting prin abordarea lor inovatoare și holistică în furnizarea serviciilor de sănătate mintală. Pacienții beneficiază de o gamă cuprinzătoare de servicii care acoperă toate aspectele îngrijirii sănătății mintale, de la evaluarea inițială și diagnosticare până la tratament și gestionarea pe termen lung a afecțiunilor. Prin integrarea diferitelor modalități terapeutice și abordări, precum terapia individuală, terapia de grup, terapia de cuplu, terapia cognitiv-comportamentală, terapia prin artă sau muzică, precum și programele de reabilitare și integrare socială, clinicile MindCare asigură o îngrijire personalizată și adaptată nevoilor individuale ale fiecărui pacient. În cadrul clinicii, atât abonații corporate, cât și persoanele fizice, beneficiază de discounturi substanțiale, încurajând astfel accesul la îngrijirea sănătății mintale pentru toți cei care au nevoie”, mai informează compania.

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Concomitent, compania a reușit să își recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute ca urmare a investițiilor din ultimii ani. În prezent, Grupul MedLife deține cea mai puternică rețea de diagnostic și tratament din România, cu 700 locații proprii și partenere la nivel național și peste 6,5 milioane de pacienți unici care au apelat la servicii de prevenție, wellness, tratament și spitalizare. Totodată, peste 800.000 de angajați beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
mindcare