Prima țară care a introdus carantină obligatorie pentru pacienții infectați cu variola maimuței

Prima țară care a introdus carantină obligatorie pentru pacienții infectați cu variola maimuței
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2022

Belgia este prima țară care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienții infectați cu variola maimuței, după ce a raportat 4 cazuri pozitive în ultima săptămână, relatează Politico.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Autoritățile sanitare belgiene au luat decizia vineri, potrivit presei belgiene. Persoanele care au avut contact cu cele infectate cu variola maimuței nu sunt obligate să se autoizoleze, dar ar trebui să rămână vigilente, mai ales dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile, scrie News.ro

Variola maimuței este o boală din aceeași familie cu variola, iar simptomele includ erupție cutanată, febră, dureri musculare și dureri de cap. Variola maimuței are o rată de mortalitate mai scăzută decât variola, sub 4%, dar experții sunt îngrijorați de răspândirea neobișnuită a bolii în afara Africii, unde este frecvent întâlnită.

VIDEO Totul despre variola maimuței, care se extinde rapid în Europa: Nu există tratament, dar... CITEȘTE ȘI VIDEO Totul despre variola maimuței, care se extinde rapid în Europa: Nu există tratament, dar...

Institutul de Medicină Tropicală din Belgia a anunțat că riscul izbucnirii unui focar mai mare în țară este scăzut, potrivit cotidianului belgian Le Soir.

Sâmbătă, microbiologul Emmanuel André, care se ocupă de laboratorul național de referință pentru COVID-19 din Belgia, a postat pe Twitter că un al patrulea caz de variolă a maimuței a fost confirmat în țară.

”Acest pacient este tratat în Valonia și are legătură cu evenimentul de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane”, a scris el, referindu-se la un festival desfășurat în orașul-port belgian Anvers din luna mai.

Organizația Mondială a Sănătății a raportat sâmbătă 92 de cazuri confirmate în 12 țări diferite, iar alte 28 de cazuri suspecte ca fiind investigate.

Au fost confirmate cazuri de variola a maimuțelor în Regatul Unit, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, State Unite, Canada și Australia.

În Marea Britanie, un responsabil al agenției britanice pentru siguranță sanitară (UKHSA), Susan Hopkins, a declarat duminică pentru BBC că ”au detectat mai multe cazuri zilnic” de variola maimuțelor.

Ministrul britanic al Educației, Nadhim Zahawi, a spus că Guvernul britanic tratează problema ”foarte, foarte serios”.

viewscnt
Afla mai multe despre
variola maimuței
belgia