SUA au aprobat medicamentul Jaypirca al Eli Lilly, pentru o formă de cancer al sângelui

SUA au aprobat medicamentul Jaypirca al Eli Lilly, pentru o formă de cancer al sângelui
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

Administrația pentru alimente și medicamente din Statele Unite (FDA) a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly, care este utilizat pentru a trata o formă de cancer al sângelui, transmite Reuters, citată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Compania a spus că autoritatea de reglementare în domeniul sănătății a dat noua aprobare medicamentului pentru tratamentul leucemiei limfocitare cronice (LLC), un tip de cancer în care măduva osoasă produce prea multe din anumite celule albe din sânge.

US Air Force au eliminat Boeing din competiția pentru dezvoltarea unui succesor al avionului E-4B Nightwatch CITEȘTE ȘI US Air Force au eliminat Boeing din competiția pentru dezvoltarea unui succesor al avionului E-4B Nightwatch

Jaypirca a primit pentru prima dată aprobarea accelerată de către FDA pe 27 ianuarie, pentru tratamentul limfomului cu celule de manta (MCL), un tip rar de cancer de sânge care începe în celulele albe din sânge și se răspândește în alte părți ale corpului.

MCL este o formă mai agresivă de cancer în comparație cu LLC, potrivit National Institutes of Health. Medicamentul își propune să trateze adulții cu LLC după cel puțin două linii de terapie.

viewscnt
Afla mai multe despre
eli lilly
medicament cancer sânge