FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc

FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 feb 2023

Alphabet, compania-mamă a Google, a pierdut peste 100 miliarde de dolari din capitalizarea de piață în prima parte a tranzacțiilor de astăzi, pe fondul temerilor că Bard, chatbot-ul său bazat pe inteliența artificială, oferă informații inexacte și nu va putea concura cu tehnologia ChatGPT folosită de Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Un răspuns eronat dat de Bard într-un GIF publicat de Google cu câteva ore înaintea unui eveniment de prezentare a tehnologiei la Paris a fost taxat sever de investitori, după ce informațiile au apărut în mass-media.

Acțiunile Alphabet s-au prăbușit cu până la 8,9% în prima parte a tranzacțiilor pe bursa de la New York miercuri, ștergând peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piață a companiei.

Google anunță Bard, un rival pentru ChatGPT CITEȘTE ȘI Google anunță Bard, un rival pentru ChatGPT

Gigantul tehnologic a postat, pe Twitter, un scurt clip GIF cu Bard în acțiune, descriind chatbot-ul drept o “rampă de lansare pentru curiozitate”, capabilă să dea răspunsuri simplificate la întrebări complexe. Bard a oferit însă un răspuns inexact când a fost întrebat despre noile descoperiri făcute cu ajutorul telescopului spațial James Webb (JWST).

Într-unul dintre exemple, Bard a spus că telescopul a fost folosit pentru a face primele fotografii ale unei planete din afara sistemului nostru solar, informație greșită, scrie Reuters, care a evidențiat inițial greșeala.

Primele imagini ale unei exoplanete au fost realizate cu ajutorul telescopului VLT al ESO (Observatorul European Austral) în 2004, potrivit NASA.

FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc

În jurul orei 20:40 (ora României), acțiunile Alphabet se depreciau cu 8,1%, la 98,91 dolari/unitate.

Indicele Nasdaq Composite, al sectorului tehnologic, consemna un declin de 1,5%.

Investitorii “pedepsesc” acțiunile Alphabet, spune Dennis Dick, fondator și analist la firma de brokeraj Triple D Trading, care consideră și că acțiunea este una justificată, “pentru că, evident, toată lumea este destul de nerăbdătoare să vadă cu ce va contracara Google, când Microsoft a ieșit cu un produs destul de decent”.

Google a prezentat chatbot-ul Bard la puțin timp după ce Microsoft a anunțat că va integra tehnologia ChatGPT, la a cărei dezvoltare contribuie inclusiv financiar, în motorul său de căutare Bing.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
bard
chatpt
microsoft
scadere actiuni
bard raspuns gresit