Google anunță Bard, un rival pentru ChatGPT

Google anunță Bard, un rival pentru ChatGPT
scris 7 feb 2023

Pe repede înainte, pentru ca Microsoft să nu câștige prea mult teren cu ajutorul lui ChatGPT, Google anunță implementarea propriului AI în motorul de căutare al companiei.

Fără să ofere foarte multe detalii tehnice, șeful Google Sundar Pichai a anunțat Bard, un chatbot care poate răspunde întrebărilor puse de utilizatori, ca alternativă la căutarea pe bază de cuvinte cheie.

Pentru început, Bard este disponibil doar unui număr limitat de utilizatori, însă, Google promite extinderea disponibilității în săptămânile care urmează.

Google investește într-un startup care dezvoltă un rival la ChatGPT CITEȘTE ȘI Google investește într-un startup care dezvoltă un rival la ChatGPT

Pichai spune că Bard poate oferi o gamă largă de răspunsuri, de la a numi cei mai buni atacanți din fotbal, până la a explica unui copil de 9 ani cele mai recente descoperiri făcute de NASA.

Bard se bazează pe modelul lingvistic LaMDA, la care Google lucrează de mulți ani, dar pe care a evitat să-l implementeze până acum într-un produs public, de teama controverselor ce pot apărea dacă răspunsurile se dovedesc a suferi de bias ori rasism.

Pichai mai spune că Google va lucra la creșterea performanțelor lui Bard, folosind în acest scop atât testările interne, cât și feedback-ul oferit de utilizatori.

Anunțul grăbit și lipsa detaliilor sunt indicii clare care arată că ChatGPT a sunat alarma la Google, ai cărei executivi se grăbesc acum să vină cât mai repede cu o alternativă, înainte ca Microsoft să atragă utilizatori cu un Bing bazat pe modelul lingvistic folosit de ChatGPT.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
bard
chatgpt
chatbot
ai