Financiar

Banca Populară Chineză avertizează: există riscul intrării în incapacitate de plată a unor companii chineze și al unor șocuri provocate de incertitudinile externe

Banca Populară Chineză avertizează: există riscul intrării în incapacitate de plată a unor companii chineze și al unor șocuri provocate de incertitudinile externe

2 apr 2021

Banca Populară Chineză a avertizat că în țară există riscuri financiare acumulate în ultimii ani care pot duce la intrarea în incapacitate de plată a unor companii chineze, mai ales imobiliare, precum și ale unor șocuri provocate de incertitiudinile externe, transmite CNBC.

 • SURPRIZĂ City Insurance câștigă la instanța supremă în litigiul cu ASF pe tema respectării unui plan de redresare financiară, care prevedea o infuzie de capital de 30 milioane euro
  SURPRIZĂ City Insurance câștigă la instanța supremă în litigiul cu ASF pe tema respectării unui plan de redresare financiară, care prevedea o infuzie de capital de 30 milioane euro
  2 apr 2021

  City Insurance, lider al pieței în ultimii 3 ani, a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție un litigiu pentru anularea unei decizii a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din aprilie 2017. La acea dată, cu argumentul că asigurătorul nu ar fi îndeplinit măsurile incluse într-un plan de redresare aprobat în iulie 2016, care prevedea și o infuzie de capital de 30 milioane euro, autoritatea de reglementare a hotărât să impună companiei, în baza Legii privind redresarea și rezoluția asigurătorilor, ca, pe lângă aplicarea planului, să asigure și fonduri care să acopere cerințele de capital minim (MCR) și de solvabilitate (SCR), prin capitalizarea de către un potențial investitor.

 • Scad ratele la credite. Noi reduceri din iulie
  Scad ratele la credite. Noi reduceri din iulie
  2 apr 2021

  Indicele de referință (IRCC) pentru creditele acordate consumatorilor scade din aprilie și va scădea semnificativ și din iulie, ceea ce înseamnă rate mai mici aferente creditelor cu dobândă variabilă. Și media ROBOR a scăzut în primul trimestru din 2021.

 • Bursa atinge un nou maxim, după 6 zile de aprecieri consecutive
  Bursa atinge un nou maxim, după 6 zile de aprecieri consecutive
  1 apr 2021

  Într-un context european “verde”, favorabil activelor de risc, indicele principal al Bursei de Valori București s-a apreciat pentru a șasea ședință de tranzacționare consecutivă joi, până la un nou maxim istoric.

 • OTP Bank majorează capitalul subsidiarei din România cu 250 milioane lei
  OTP Bank majorează capitalul subsidiarei din România cu 250 milioane lei
  1 apr 2021

  OTP Bank a majorat capitalul subsidiarei din România cu 250 milioane de lei, la aproape 2,08 miliarde de lei.

 • Londra reduce decalajul față de Amsterdam în tranzacționarea acțiunilor
  Londra reduce decalajul față de Amsterdam în tranzacționarea acțiunilor
  1 apr 2021

  City of London a redus decalajul față de Bursa de la Amsterdam în tranzacționarea acțiunilor, după reluarea tranzacțiilor cu acțiuni elvețiene în capitala Marii Britanii, în urma Brexitului, arată datele publicate de platforma Cboe exchange, transmite Reuters.

 • Rezervele valutare au crescut
  Rezervele valutare au crescut
  1 apr 2021

  Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau, la finele lunii martie 2021, la 35,709 miliarde de euro, în creștere cu 1,62%, față de nivelul de 35,139 miliarde de euro înregistrat la 28 februarie 2021, a anunțat banca centrală.

 • Grupul IT Atos, prezent și în România, cel mai abrupt declin bursier din 2018. Compania a dezvăluit erori contabile
  Grupul IT Atos, prezent și în România, cel mai abrupt declin bursier din 2018. Compania a dezvăluit erori contabile
  1 apr 2021

  Grupul francez de servicii IT Atos, prezent și pe piața din România, înregistrează cel mai abrupt declin bursier din 2018 încoace, după dezvăluirea unor erori contabile.

 • Leul a crescut
  Leul a crescut
  1 apr 2021

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, joi, un curs de referință de 4,9117 lei pentru un euro, în scădere cu 0,27% față de nivelul de 4,9251 lei pentru un euro consemnat miercuri. Dolarul a coborât cu 0,32%, la 4,1836 lei pe unitate.

 • Mandatul Danielei Iliescu la conducerea Patria Bank a fost prelungit cu șase luni
  Mandatul Danielei Iliescu la conducerea Patria Bank a fost prelungit cu șase luni
  1 apr 2021

  Consiliul de Administrație al Patria Bank a aprobat prelungirea mandatului Danielei Iliescu la conducerea băncii pentru o perioadă de șase luni.