Acord între Pakistan și FMI pentru un împrumut de șase miliarde de dolari pentru trei ani

Acord între Pakistan și FMI pentru un împrumut de șase miliarde de dolari pentru trei ani
scris 13 mai 2019

Pakistanul, a cărui balanță comercială este foarte dezechilibrată, a reușit să ajungă la un acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru un împrumut de șase miliarde de dolari pe o perioadă de peste trei ani, au anunțat duminică ambele părți după mai multe luni de negocieri, relatează AFP.

"Vom primi șase miliarde de dolari de la FMI", a declarat la postul național de televiziune Abdul Hafeez Sheikh, consilier pe probleme financiare al premierului Imran Khan, scrie Agerpres.

Fitch confirmă ratingul României, dar trimite avertizări CITEȘTE ȘI Fitch confirmă ratingul României, dar trimite avertizări

FMI, într-un comunicat, a făcut cunoscut că "am reușit să ajungem la un acord" cu Islamabadul pentru un împrumut de "circa șase miliarde de dolari" pentru o perioadă de "39 de luni".

Pakistan are 207 milioane de locuitori, dar mai puțin de două milioane de contribuabili plătesc impozite.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pakistan
fmi