Acțiunile Uber au închis în scădere la debutul pe bursa din New York

Acțiunile Uber au închis în scădere la debutul pe bursa din New York
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2019

Acțiunile Uber Technologies au încheiat prima lor zi de tranzacționare la bursa din New York în scădere cu 7,6%, la 41,57 de dolari pe unitate, chiar dacă Uber a stabilit un preț conservator în oferta sa publică inițială, alimentând discuțiile pe Wall Street dacă rezultatul celei mai anticipate listări după cea a Facebook va afecta și alte companii unicorn din Silicon Valley, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uber a analizat listarea la bursă cel puțin patru ani. Cu toate acestea, compania de ride-hailing a ales să debuteze la bursă într-o săptămână afectată de turbulențele provocate de îngrijorările provocate de războiul comercial dintre Statele Unite și China. Mai mult decât atât, acțiunile companiei concurente Lyft au scăzut în această săptămână după prima publicare a rezultatelor financiare de la listare, arată news.ro.

Uber a fost cea mai mare companie dintr-un grup de startup-uri din Silicon Valley care ani de zile au atras finanțări private la prețuri record. Multe dintre aceste companii vor să se listeze la bursă. Unele, cum sunt Uber și Lyft, sunt neprofitabile.

Mediul de afaceri: Proiectul noii legi a pensiilor nu este sustenabil. Dublează cheltuielile publice cu pensiile până în 2021 și le crește cu peste 130% până în 2022 CITEȘTE ȘI Mediul de afaceri: Proiectul noii legi a pensiilor nu este sustenabil. Dublează cheltuielile publice cu pensiile până în 2021 și le crește cu peste 130% până în 2022

Compania de mesagerie la locul de muncă Slack Technologies va organiza luni o prezentare pentru investitori, înainte de listarea directă care va avea loc luna viitoare.

Platforma de livrare a alimentelor Postmates, The We Company, proprietara WeWork, și retailerul online de saltele Casper Sleep se află între startup-urile care intenționează să se înscrie la bursă în acest an.

”Dacă un investitor privat vrea să investească, o poate face oricât vrea, dar în momentul în care intri pe piața publică, trebuie să arăți că ești profitabil sau ești pe care să devii profitabil”,a declarat Jordan Stuart, manager de portofolii la firma Federated Kaufmann, care cumpără deseori acțiuni în timpul ofertelor publice inițiale.

În ultimii doi ani, numai aproximativ o cincime din ofertele publice inițiale au încheiat prima zi de tranzacționare în scădere, potrivit datelor firmei Dealogic.

Uber a stabilit joi prețul ofertei publice inițiale la nivelul inferior al intervalului țintit, sperând că această abordare va evita scăderile înregistrate de acțiunile Lyft după listare.

Programul de răscumpărări de la SIF Transilvania care include schimbul cu acțiuni COMCM întârzie. În piață persistă imaginea că ar fi o operațiune cu dedicație pentru un singur om CITEȘTE ȘI Programul de răscumpărări de la SIF Transilvania care include schimbul cu acțiuni COMCM întârzie. În piață persistă imaginea că ar fi o operațiune cu dedicație pentru un singur om

Acțiunile Lyft au închis vineri în scădere cu 6,9%, fiind cu 28% sub prețul din oferta publică inițială.

Directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, care s-a aflat pe platforma de tranzacționare a bursei din New York pentru a marca debutul companiei, a încercat să calmeze investitorii referindu-se la perspectivele de creștere ale companiei și la planurile de extindere.

Oferta publică este un moment de referință pentru Uber, care a fost înființată acum zece ani, după ce fondatorii ei nu au putut găsi un taxi într-o noapte cu ninsoare.

Khosrowshahi a fost însoțit la bursă de o echipă de directori ai Uber. Co-fondatorul și fostul director general Travis Kalanick, care a demisionat în 2017, la presiunea investitorilor,  în urma mai multor controverse, a fost văzut și el pe platforma de tranzacționare.

Drumul Uber câtre listare a fost marcat de mai multe probleme, între care reglementările mai stricte introduse de mai multe țări și conflictele cu șoferii referitoare la remunerații.

Uber a trebuit să depășească și controverse legate de cultura sexistă și de intimidare din cadrul companiei și investigații din partea Departamentului de Justiție din Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
bursa
new york