Acțiunile americane au început săptămâna cu un declin modest

Acțiunile americane au început săptămâna cu un declin modest
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 apr 2022
Acțiunile americane au încheiat ședința de luni cu un declin modest, investitorii așteptând publicarea unui val de rezultate financiare pe parcursul acestei săptămâni.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 39,54 puncte, sau 0,1%, până la 34.411,69. S&P 500 a scăzut cu 0,02%, la 4.391,69 puncte. Nasdaq Composite a pierdut 0,1%, coborând la 13.332,36 puncte.
GRAFICE Statul se împrumută tot mai greu și mai scump CITEȘTE ȘI GRAFICE Statul se împrumută tot mai greu și mai scump

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani a atins cel mai ridicat nivel de la sfârșitul anului 2018, urcând până la 2,884%. Randamentul era de 1,71% la începutul lunii martie, dar a urcat puternic în contextul în care Rezerva Federală a adoptat un ton mai agresiv în ceea ce privește înăsprirea politicii monetare. Această schimbare a stârnit îngrijorări cu privire la o recesiune iminentă.

"Cea mai mare îngrijorare este cât de mult vor crește titlurile pe 10 ani. Nu s-a întâmplat nimic nou în ceea ce privește Ucraina, inflația nu este ceva nou, Fed urmează probabil să majoreze dobânda cu 50 de puncte de bază la următoarea ședință. Așa că, de fapt, întrebarea este: ce fac obligațiunile?", a declarat Sam Stovall, responsabil de strategie la CFRA, citat de CNBC.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed
titluri sua
tezeroreie sua
obligatiuni
randamente