Dolarul a urcat la un nou maxim al ultimilor doi ani față de un coș de valute

Dolarul a urcat la un nou maxim al ultimilor doi ani față de un coș de valute
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2022

Dolarul a urcat la un nou maxim al ultimilor doi ani, față de un coș de valute, în tranzacții slabe și agitate, în concordanță cu randamentele mai mari ale Trezoreriei americane, în timp ce investitorii se pregătesc pentru mai multe creșteri de jumătate de punct procentuale ale dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumul tranzacțiilora fost redus, piețele din Hong Kong, Europa, Australia și Noua Zeelandă  fiind închise pentru Paște, scrie News.ro.

VIDEO Decese indicate ca suspecte în Rusia. Fostul vicepreședinte al Gazprombank, găsit decedat la Moscova, cu familia CITEȘTE ȘI VIDEO Decese indicate ca suspecte în Rusia. Fostul vicepreședinte al Gazprombank, găsit decedat la Moscova, cu familia

Traderii consideră că există o probabilitate de 96% de creștere cu 0,5 puncte procentuale a dobânzii cheie la reuniunea de politică a Fed de luna viitoare și cu aproximativ 2,15  puncte în creșteri cumulative ale dobânzii în 2022, oferind un sprijin amplu pentru dolar.

Dolarul a urcat, de asemenea, la un nou vârf al ultimilor 20 de ani, de 126,98 yeni pe unitate față de moneda japoneză, evidențiind contrastul între politica monetară a Fed  și cea a Băncii Japoniei, care duce o politică monetară relaxată.

Randamentul titlurilor Trezoreriei SUA petermen de 10 ani, între timp, a atins un maxim al ultimilor trei ani, de 2,884%.

Indicele dolarului, un indicator al valorii dolarului față de șase valute majore, a urcat la 100,86, cel mai ridicat nivel din aprilie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
moneda
valuta