Acțiunile europene, aproape de maximul istoric după victoria lui Boris Johnson și informațiile privind un acord SUA-China

Acțiunile europene, aproape de maximul istoric după victoria lui Boris Johnson și informațiile privind un acord SUA-China
scris 13 dec 2019

Bursele europene cresc puternic în deschiderea ședinței de tranzacționare de vineri, aproape de un maxim istoric, după victoria puternică a premierului britanic Boris Johnson la alegerile parlamentare din Marea Britanie.

Acțiunile europene sunt susținute și de informațiile, obținute pe surse de presa internațională, potrivit cărora China și SUA au ajuns la un acord comercial. Ieri, Trump anunța că SUA și China sunt “foarte aproape” de încheierea unui "mare" acord.

Guvernul plătește astăzi 912,5 milioane lei fraților Micula. Orban: Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România în urma procesului intentat statului de frații Micula și care afectează activitatea Romatsa CITEȘTE ȘI Guvernul plătește astăzi 912,5 milioane lei fraților Micula. Orban: Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România în urma procesului intentat statului de frații Micula și care afectează activitatea Romatsa

Indicele paneuropean Stoxx 600 urcă cu peste 1,5%, atingâng 414,4 puncte, maximul ultimilor circa 4 ani și jumătate, și depășind cel mai mare nivel de închidere înregistrat vreodată. Pe de altă parte, indicele rămâne la mică distanță de maximul record intraday, de 415,18 puncte, înregistrat în aprilie 2015.

Indicele londonez FTSE 100 este în creștere cu 1,1%, la FTSE 100, la 7,353.78 puncte.

Bursa de la Paris este în urcare cu circa 1,2%, iar cea de la Frankfurt, cu 1,1%.

Lira sterlină a urcat la maximul ultimul an și jumătate față de dolar și la cel mai ridicat nivel din iulie 2016 față de euro, după exit poll-urile de aseară care îl indicau câștigător pe Boris Johnson. În acaestă dimineață, moneda înregistrează ușoare corecții, dar menține cea mai mare parte a avansului.

Investitorii văd victoria conservatorilor ca o soluție de a pune capăt unei lungi perioade de incertitudini, crescând șansele ca acordul de Brexit să treacă de Parlamentul britanic până la sfârșitul lunii ianuarie. Finele lunii ianuarie este termenul limită pentru un Brexit agreat de Marea Britanie și Uniunea Europeană. În acest context, campania lui Boris Johnson s-a concentrat pe un mesaj "Get Brexit done".

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
stoxx 600
ftse 100
lira
brexit
alegeri marea britanie
boris johnson
lira sterlina
reactie piata alegeri