Acțiunile europene au început anul în creștere, pe fondul speranțelor legate de vaccinare. Avans puternic în turism

Acțiunile europene au început anul în creștere, pe fondul speranțelor legate de vaccinare. Avans puternic în turism
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2021

Acțiunile europene au început anul în creștere, cele mai bune evoluții fiind înregistrate de titlurile companiilor de turism și călătorii, semn că investitorii își pun speranțele în vaccinarea împotriva Covid-19. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele paneuropean, care a încheiat anul trecut cu o scădere de circa 4%, crește cu circa 1,2% în primele tranzacții din 2021.

Indicele londonez FTSE 100 urcă cu 2,4%, după ce, în 2020, a avut cea mai slabă evoluție de la debutul crizei financiare, în 2008. CAC 40 (Paris) crește cu 1,25%, iar DAX urcă cu 0,6%.

Tranzacție: Compania americană Emmes cumpără afacerile din România ale cehilor de la Neox CITEȘTE ȘI Tranzacție: Compania americană Emmes cumpără afacerile din România ale cehilor de la Neox

Indicele sectorial Stoxx Europe 600 Travel & Leisure crește cu 3,14%. Grupul german de turism TUI, cel mai mare turoperator european, urcă cu peste 6%.

Marea Britanie va începe astăzi campania de imunizare cu vaccinul produs de AstraZeneca și universitatea Oxford, primele 530.000 de doze fiind trimise către o serie de centre de vaccinare. 

Astfel, Marea Britanie devine prima țară care începe vaccinarea cu acest ser, decizie primită cu optimism de jucătorii din piețele financiare, în condițiile în care vaccinul AstraZeneca-Oxford are un preț relativ mic, de sub 5 dolari/doză, potrivit Reuters. Vaccinul Pfizer/BioNTech ajunge la 18,40-19,50 dolari (UE a ar fi negociat un preț de 15,5 euro/doză -surse din presa internațională), iar cel al vaccinului Moderna (aprobat în SUA) costă până la 37 de dolari doza.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
vaccin
astrazeneca