Acțiunile europene au început luna noiembrie la un nou maxim record

Acțiunile europene au început luna noiembrie la un nou maxim record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 nov 2021

Acțiunile europene au început luna noiembrie la un nou maxim record, toate sectoarele înregistrând evoluții pozitive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a atins luni un maxim intraday record de 479,62 puncte. Creșterea de astăzi vine după ce Stoxx 600 a închis luna octombrie cu un avans de 4,6%, cea mai bună evoluție din ultimele 7 luni.

​Tezaur continuă în noiembrie: dobânzi în creștere de 3,75 – 4,65% pe an CITEȘTE ȘI ​Tezaur continuă în noiembrie: dobânzi în creștere de 3,75 – 4,65% pe an

Băncile din zona euro au crescut luni cu circa 2,4% pe burse, atingâng cel mai ridicat nivel din ultimii peste 2 ani. Investitorii anticipează două majorări de dobândă din partea Băncii Centrale Europene (BCE) anul viitor.

Pe de altă parte, acțiunile băncii britanice Barclays scad cu circa 2% după anunțul că CEO-ul Jes Staley se va retrage din funcție din cauza unei investigații privind legătura sa cu Jeffrey Epstein, defunctul investitor acuzat de trafic sexual implicând zeci de minore.

Acțiunile Volkswagen cresc cu 0,7% după ce producătorul a anunțat că Skoda Auto va relua producția după o înrerupere de două săptămâni cauzată de criza cipurilor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
barclays
epstein
bce