Acțiunile europene au închis într-o ușoară creștere, susținute de sectorul energiei, dar îngrijorările provocate de coronavirus persistă

Acțiunile europene au închis într-o ușoară creștere, susținute de sectorul energiei, dar îngrijorările provocate de coronavirus persistă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2020

Acțiunile marilor companii eurpene au încheiat tranzacțiile de joi într-o ușoară creștere, susținute de speranțele într-un armistițiu în războiul prețurilor petrolului dintre Arabia Saudită ș Rusia, dar temerile provocate de impactul pandemiei de coronavirus continuă, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,3%, după ce a început trimestrul al doilea în declin din cauza prăbușirii activităților fabricilor din zona euro, în martie și a riscurilor de trimitere în masă a angajaților în concedii, scrie News.ro

Președintele american Donald Trump a anunțat joi că a intermediat un acord între Arabia Saudită și Rusia pentru reducerea semnificativă a producției de petrol și oprirea declinului prețurilor în contextul pandemiei de coronavirus. Prețurile petrolului au urcat în timpul tranzacțiilor cu până la 45% în urma informației, transmite Reuters.

Dedeman - investiție surpriză în BRD, dar suferă. Fondul Norvegiei, 4 fonduri de pensii, 3 SIF-uri, cu minus de 100 milioane euro în doar 2 luni, ratează și dividendele. Impactul pe portofolii CITEȘTE ȘI Dedeman - investiție surpriză în BRD, dar suferă. Fondul Norvegiei, 4 fonduri de pensii, 3 SIF-uri, cu minus de 100 milioane euro în doar 2 luni, ratează și dividendele. Impactul pe portofolii

Trump a declarat că a vorbit cu președintele rus Vladimir Putin și cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman și că se așteaptă ca cele două țări să reducă livrările de petrol cu 10 milioane de barili de petrol pe zi, o cantitate fără precedent, echivalentă cu 10% din producția globală.

Componente energetică a indicelui a crescut cu 4,4%, iar titlurile Royal Dutch Shell, Total  și BP au avut cea mai mare contribuție la avansul STOXX 600. Creșterea indicelui a fost limitată însă de un declin de 1% al acțiunilor din industria turismului, sectorul serviciilor financiare și cel al utilităților.

”Încrederea rămâne extrem de fragilă, investitorii fiind foarte îngrijorați de impactul epidemiei de coronavirus pe piețele americane și în economie”, a spus Stephen Innes, analist pentru piețe globale la firma AxiCorp.

“Economiile continu să își modifice în scădere estimările macro și, pentru mulți analiști, toate previziunile duc în joc”, a adăugat acesta.

În Europa, state precu, Germania și Italia au prelungit măsurile adoptate pentru oprirea răspândirea

COVID-19, iar analiștii se așteaptă la declinul profiturilor companiilor în acest an, mai mutle firme retrîgându-și previziunile înaintea sezonului de raportare financiară.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a urcat cu 0,47%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,33%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,27%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 1,75%, dar indicele IBEX 35 a scăzut cu 0,08%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiiuni europene
bursa