Acțiunile europene au scăzut, după cel mai mare salt săptămânal din martie. Ryanair a urcat însă puternic după o prognoză record

Acțiunile europene au scăzut, după cel mai mare salt săptămânal din martie. Ryanair a urcat însă puternic după o prognoză record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 nov 2023
Acțiunile europene au scăzut ușor luni, după cel mai mare salt săptămânal din martie încoace. Investitorii și-au îndreptat atenția spre starea economiei, nu tocmai bună, iar sectorul imobiliar a pierdut din avânt.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Ryanair a atins un maxim al unei luni, în urma prognozei privind un profit anual record.
Operatorul aerian scandinav SAS a obținut o finanțare de 500 de milioane de dolari pentru restructurare CITEȘTE ȘI Operatorul aerian scandinav SAS a obținut o finanțare de 500 de milioane de dolari pentru restructurare

Indicele paneuropean STOXX 600 a pierdut 0,16%, după ce săptămâna trecută a înregistrat un salt de peste 3%, dat fiind că investitorii s-au bucurat de o serie de câștiguri solide și de indicii privind încetarea înăspririi politicilor monetare.

"În timp ce piețele își revizuiau estimările privind momentul în care ratele din SUA ar putea începe să fie reduse, datele economice din Marea Britanie și Europa indicau o problemă și mai profundă a economiei", a declarat Michael Hewson, analist șef de piață la CMC Markets, citat de Reuters.
 
Cele mai recente date au arătat că încetinirea activității economice din zona euro s-a accentuat luna trecută, sugerând că există o șansă tot mai mare de recesiune.
 
Datele privind prețurile de producție și vânzările cu amănuntul din zona euro pentru luna septembrie, care vor fi publicate pe parcursul săptămânii, vor fi, de asemenea, analizate cu atenție pe fondul scăderii presiunilor asupra prețurilor.
Finanțele profită de scăderea dobânzilor și mai iau 1,6 miliarde de lei din piață CITEȘTE ȘI Finanțele profită de scăderea dobânzilor și mai iau 1,6 miliarde de lei din piață Acțiunile imobiliare au pierdut 1,1% luni, după ce săptămâna trecută au fost cel mai performant sector.
 
Între timp, Ryanair a urcat cu 6,8% după ce cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri a prognozat un profit anual record și a promis plata regulată a dividendelor, ridicând indicele sectorului de turism și agrement  cu 1%.
 
Secțiune realizată în parteneriat cu ING
 
Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.
 
ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene