Acțiunile europene cresc, dar lira sterlină scade, în așteptarea reducerii dobânzilor de către Banca Angliei

Acțiunile europene cresc, dar lira sterlină scade, în așteptarea reducerii dobânzilor de către Banca Angliei
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2016

Acțiunile europene au început tranzacțiile de joi în creștere, în ton cu bursele asiatice, care și-au revenit după cea mai slabă evoluție de după votul pro-Brexit al britanicilor, dar lira sterlină este în declin, investitorii anticipând prima reducere a dobânzilor de către Banca Angliei din ultimii șapte ani, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lira sterlină este în coborâre cu 0,2%, la 1,3295 dolari pe unitate, scrie News.ro.

Majoritatea analiștilor anticipează că Banca Angliei va reduce dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, de la minimul actual de 0,5%, și ar putea suplimenta un program de achiziții de active în valoare actuală de 375 de miliarde de lire (500 miliarde dolari).

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 este în urcare cu 0,5%, susținut de evoluția pozitivă de miercuri a acțiunilor americane.

Noul ministru al Transporturilor era plătit lunar cu 24.000 euro. Cât primește acum la Guvern CITEȘTE ȘI Noul ministru al Transporturilor era plătit lunar cu 24.000 euro. Cât primește acum la Guvern

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este în urcare cu 0,65%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,46%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 0,12%.

La Milano, indicele FTSE MIB crește cu 0,8%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid avansează cu 0,9%.

”Tema dominantă este că politica monetară a făcut tot ce s-a putut, iar revenirea inflației ar trebui să vină prin alte mijloace. Realitatea este că dobânzile rămân la minime record, iar mediul cu creștere economică moderată și inflație scăzută susține activele cu randamente mai ridicate, ceea ce ar trebui să fie în beneficiul piețelor din Asia-Pacific”, a declarat Sharon Zollner, analist la ANZ Bank of New Zealand în Auckland.

Indicele MSCI Asia Pacific a avansat cu 0,6%, după un declin de 1,9% în ședința de miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
lira sterlina