Acțiunile europene cresc puternic, pe fondul așteptărilor privind atingerea vârfului epidemiei de coronavirus în Italia

Acțiunile europene cresc puternic, pe fondul așteptărilor privind atingerea vârfului epidemiei de coronavirus în Italia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mar 2020

Acțiunile europene se apreciază în debutul tranzacțiilor marți, după noi decizii de stimulare economică anunțate de bănci centrale și guverne, în timp ce rata infecțiilor cu Covid-19 din Italia dă primele semne de încetinire, alimentând speranțele privind atingerea vârfului epidemiei în Peninsulă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

UPDATE ora 13:15 Principalii indici bursieri avansează cu până la 6,4%: +5,15% pentru Stoxx Europe 600, + 6,4% pentru DAX în Germania, +3,91% pentru FTSE 100 în Anglia și +6,1% pentru FTSE MIB în Italia.

 

Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul

Indicele Stoxx Europe 600 a deschis în urcare cu 4%, după un declin de 4,31% în sesiunea de ieri.

Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult CITEȘTE ȘI Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult

În jurul orei 11:20 (ora României), indicele paneuropean se aprecia cu 4,32%, cu creșteri pe toate marile burse: +5,18% pentru DAX la Frankfurt, +3,78% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, +4% pentru CAC 40 de la Paris și +5,48% pentru FTSE MIB de la Milano.

Criza Coronavirus - LIVE TEXT România - alte 186 de cazuri de infectare CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - LIVE TEXT România - alte 186 de cazuri de infectare

Italia a raportat, luni, scăderea numărului de noi cazuri de infecție cu coronavirus pentru a doua zi la rând, numărul deceselor fiind, de asemenea, în coborâre.

“Înseamnă că Italia a avut nevoie de 43 de zile de la primul caz ca să atingă vârful, la 12 zile după ce a implementat cele mai stricte restricții de călătorie. Exact 43 de zile a durat până când Coreea de Sud a atins vârful. Dacă durata se confirmă, SUA ar fi cu 14 zile în urma Italiei”, a comentat Thomas Lee, analist la Fundstrat Global Advisors, citat de MarketWatch.

Și principalii indici de la BVB au deschis în urcare, cu aprecieri de circa 3,55% după prima oră și jumătate.

Bursele asiatice au închis tranzacțiile de astăzi cu creșteri de până la 8,6%, după ce guvernul sud-coreean a luat măsuri pentru stabilizarea piețelor financiare, iar banca centrală americană a anunțat că va cumpăra titluri de stat și alte active atât timp cât va fi necesar.

În SUA, contractele futures erau în urcare cu peste 4%, în pofida întârzierii adoptării de către Congres a unui pachet masiv de stimulare economică pentru companii și gospodării.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
coronavirus
italia
scadere cazuri
rezerva federala
masuri fed