Acțiunile europene încheie prima ședință a săptămânii în declin abrupt

Acțiunile europene încheie prima ședință a săptămânii în declin abrupt
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mar 2020

Acțiunile europene au încheiat prima ședință a săptămânii în scădere puternică, în contextul în care criza generată de coronavirus se agravează, iar țările anunță măsuri tot mai restrictive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 4,3%, în timp ce acțiunile companiilor din domeniul călătoriilor au pierdut circa 7%.

Bursa de la Paris a pierdut 3,32%, cea de la Frankfurt a scăzut cu 2,1%, iar bursa londoneză a înregistrat un declin de 3,79%.

Guvernul german estimează o contracție economică de 5% în 2020 din cauza impactului pandemiei de coronavirus. Germania, cea mai mare economie europeană, a raportat 22.672 de cazuri de infectare cu coronavirus luni dimineață, în creștere de la 18,610 cazuri duminică. Numărul deceselor a urcat de la 55 la 86.

Bursa, sesiune de scădere. Pragul de 7.000 de puncte pe indicele BET rezistă. Prăbușire de 7% a acțiunilor Băncii Transilvania și prima tranzacție specială mare la vreme de coronavirus CITEȘTE ȘI Bursa, sesiune de scădere. Pragul de 7.000 de puncte pe indicele BET rezistă. Prăbușire de 7% a acțiunilor Băncii Transilvania și prima tranzacție specială mare la vreme de coronavirus

În SUA, indicii bursieri sunt în coborâte cu peste 3%, în pofida unor măsuri de stimulare agresive anunțate de Rezerva Federală.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
stoxx 600