Acțiunile europene din industria de apărare, în urcare după ce Trump a indicat o majorare "istorică" a cheltuielilor

Acțiunile europene din industria de apărare, în urcare după ce Trump a indicat o majorare "istorică" a cheltuielilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 feb 2017

Acțiunile europene au întrerupt marți o serie de patru ședințe negative și au închis în urcare ușoară, sprijinite de companiile din industria de apărare, care au avansat după ce președintele SUA, Donald Trump, a indicat că va propune o majorare "istorică" a cheltuielilor militare în discursul pe care îl va susține astăzi în Congresul american, primul după preluarea șefiei SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 0,2%, un avans modest după patru sesiuni în care a pierdut peste 1% din valoare. Indicele a consemnat însă un câștig de 2,8% pentru luna februarie, a treia luna de creștere din ultimele patru.

Bursa de la Paris a avansat astăzi cu 0,3%, în timp ce piețele de capital din Londra și Frankfurt au crescut cu câte 0,1%.

Secretarul american al Apărării îl contrazice pe Trump: Nu ne aflăm în Irak pentru a pune mâna pe petrol CITEȘTE ȘI Secretarul american al Apărării îl contrazice pe Trump: Nu ne aflăm în Irak pentru a pune mâna pe petrol

Majoritatea investitorilor sunt în expectativă înaintea primului discurs din Congres al președintelui american. Luni, Trump a indicat că va face o “declarație importantă” cu privire la investițiile în infrastructură și că va propune o majorare "istorică” a cheltuielilor militare cu apărarea, creștere ce va fi compensată prin tăieri de costuri la alte departamente federale, inclusiv la Departamentul pentru Protecția Mediului și la Departamentul de Stat, potrivit MarketWatch.

Conform Biroului american pentru Administrație și Buget, propunerile de buget ce vor fi prezentate de Trump includ o creștere cu 10% (54 miliarde dolari) a cheltuielilor pentru apărare.

Declarațiile lui Trump au dat undă verde unor “câștiguri decente“ pentru companiile din sector, spune Connor Campbell, analist finciar la Spreadex.

Multinaționala britanică BAE Systems, cea mai mare companie europeană din industria apărării și unul dintre primii șase furnizori ai Departamentului american al Apărării, a consemnat un câștig de 1,9% la nivelul acțiunilor, până la 6,3 lire sterline/unitate.

Titlurile Thales, producătorul francez de aparate și sisteme electronice pentru industria de apărare care va furniza sistemul de lasere de la Măgurele, s-au apreciat cu 3,7%, în timp ce acțiunile Airbus Group au crescut cu 1,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
trump
aparare
evolutii