Acțiunile europene fac cel mai mare salt zilnic din luna iulie și trec pe plus la nivel săptămânal. Optimismul, alimentat de sectorul auto și încetinirea prețurilor la energie

Acțiunile europene fac cel mai mare salt zilnic din luna iulie și trec pe plus la nivel săptămânal. Optimismul, alimentat de sectorul auto și încetinirea prețurilor la energie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 oct 2021

Acțiunile europene au înregistrat joi cea mai bună evoluție din luna iulie încoace, pe fondul temperării îngrijorărilor legate de evoluția inflației și, în special, de creșterea puternică a prețurilor la energie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 1,61% în ședința de joi, la 458.58 puncte. Astfel, indicele nu numai că a recuperat integral declinul din această săptămână, dar este cu mai bine de 1% peste nivelul de închidere de vineri.

Miercuri, indicele a coborât intraday la minimul ultimelor 2 luni și jumătate.

Acțiunea BRD – lider inedit la bursă. Interes susținut pentru acțiunile Compa CITEȘTE ȘI Acțiunea BRD – lider inedit la bursă. Interes susținut pentru acțiunile Compa

Bursele au fost caracterizate de o volatilitate mare în săptămânile recente, pe fondul creșterii prețurilor la energie, crizei gigantului chinez Evergrande și îngrijorărilor legate de retragerea stimulilor monetari.

Joi, prețurile petrolului au coborât pentru a doua zi la rând de la maxime multianuale, iar contractele futures europene pe gaz natural au scăzut de la maxime record, în contextul în care Rusia a anunțat că va majora livrările de gaz către Europa.

Bursele europene au fost susținute joi și de evoluția companiilor din sectorul auto. Indicele sectorial a urcat cu 3,2%, cea mai bună evoluție din ultimele 3 luni. Indicele german Dax, în cadrul căruia constructorii auto au o pondere importantă, a crescut cu 1,9%, cea mai bună evoluție zilnică din luna mai.

Și indicii americani sunt în creștere joi, în contextul în care legiuitorii americani au agreat o soluție temporară pentru a evita riscul unei intrări în incapacitate de plată a SUA, care presupune creșterea limitei de îndatorare până în decembrie. Astfel, SUA ar urma să împrumute suplimentar 480 de miliarde de dolari. 

Atât S&P 500, cât și Dow Jones Industrial Averafe cresc cu circa 1,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
dax
auto
energie
petrol
preturi energie
inflatie
sua
datorie sua
imprumuturi sua
indatorare sua