Acțiunile europene, în revenire după ce Rusia a anunțat că retrage o parte din trupele de la granița cu Ucraina

Acțiunile europene, în revenire după ce Rusia a anunțat că retrage o parte din trupele de la granița cu Ucraina
scris 15 feb 2022

Acțiunile europene înregistrează marți o revenire parțială după declinul din ședința precedentă, în contextul informațiilor că Rusia retrage la bază anumite trupe militare de la granița cu Ucraina.

Indicele Stoxx 600 crește cu peste 1% după ce a început săptămâna cu un declin accentuat. Stoxx Europe 600 a închis tranzacțiile de luni cu un declin de 1,83% după ce, anterior, s-a corectat cu până la 3% din cauza temerilor legate de escaladarea tensiunilor Rusia-Ucraina. Declinul de luni dimineață s-a temperat după ce președintele rus, Vladimir Putin, a indicat că susține continuarea eforturilor diplomatice cu Occidentul, în cadrul unei discuții televizate cu ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

ING Bank introduce în România noi reguli și comisioane CITEȘTE ȘI ING Bank introduce în România noi reguli și comisioane

Marți, ministerul rus al Apărării a anunțat că o parte din trupele poziționate la granița cu Ucraina se întorc la bazele lor, după încheierea unor exerciții militare.

În jurul prânzului, indicele CAC 40 (Paris) crește cu 1,2%, DAX (Frankfurt) urcă cu 1,39%, iar FTSE 100 avansează cu 0,64%.

Și contractele futures pentru indicii americani sunt în creștere.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
putin
rusia
ucraina