Acțiunile europene, în scădere. Problemele constructorului american Boeing se reflectă și în cotațiile furnizorilor europeni

Acțiunile europene, în scădere. Problemele constructorului american Boeing se reflectă și în cotațiile furnizorilor europeni
scris 8 apr 2019

Acțiunile europene au închis în scădere ședința de luni, după ce, la jumătatea săptămânii trecute, au urcat până aproape de maximul ultimelor 8 luni. Problemele constructorului american Boeing se reflectă și în cotațiile furnizorilor europeni.

Indicele pan-european Stoxx 600 a pierdut 0,2%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ la încheiere ședinței. Printre cele mai importante scăderi au fost în sectorul bancar, indicele Stoxx 600 Bank coborând 0,4%.

Rezervele valutare ale Chinei, la cel mai mare nivel din ultima jumătate de an CITEȘTE ȘI Rezervele valutare ale Chinei, la cel mai mare nivel din ultima jumătate de an

Acțiunile companiei franceze Safran au pierdut 2%, pe fondul planurilor Boeing de a reduce producția de aeronave 737 MAX cu circa o cincime. Printr-un joint venture cu General Electric, Safran furnizează motoare pentru acest model de avion. Boeing a anunțat vineri că va reduce producția lunară de avioane 737 MAX cu aproape 20%, în urma celor două catastrofe aviatice din Etiopia și Indonezia produse la un interval de numai câteva luni, semnalând că nu anticipează ca autoritățile aviatice să permită în curând revenirea în circulație a aeronavelor.

Melrose Industries, un alt furnizor Boieng, a coborât tot cu 2% pe bursa de la Londra.

La Paris, acțiunile rivalului european al Boieng, Airbus, au crescut cu 1,7%.

Printre câștigătorii ședinței bursiere de astăzi s-au regăsit jucătorii de domeniul petrolului și gazelor, indicele sectorial Stoxx 600 Oil& Gas urcând cu 0,87%, în contextul în care cotațiile petrolului au urcat până aproape de maximul ultimelor 5 luni.

Inducele DAX al bursei de la Frankfurt a pierdut 0,39%, bursa de la Paris a coborât cu 0,08%, în timp ce bursa londoneză a urcat ușor, cu 0,07%.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
boieng
airbus
banci europene
commerzbank
deutsche bank
stoxx 600