Acțiunile europene închid la minimul ultimilor peste 6 ani. H&M pierde 11% din capitalizare, proprietarul Cinema City, cel mai mare lanț de cinematografe din România, coboară la minime record

Acțiunile europene închid la minimul ultimilor peste 6 ani. H&M pierde 11% din capitalizare, proprietarul Cinema City, cel mai mare lanț de cinematografe din România, coboară la minime record
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 mar 2020

Acțiunile europene au recuperat parțial declinul din prima parte a zilei, însă au închis la cel mai redus nivel din ultimii peste 6 ani, pe fondul temerilor cauzate de răspândirea coronavirusului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, ucb
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu 4,86%, până la 284,63 de puncte, cea mai scăzută valoare începând cu 26 iunie 2013, potrivit datelor agregate de Investing.com. Pe parcursul sesiunii, indicele a coborât cu până la 10,2% și a atins un minim intraday de 268,57 puncte.

Bursa londoneză a consemnat un declin de 4%, indicele DAX de la Frankfurt s-a depreciat cu 5,31%, indicele CAC 40 de la Paris cu 5,75%, indicele FTSE MIB de la Milano cu 6,10%, iar IBEX 35 de la Madrid cu 7,88%.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Starea de urgență - dispusă pe 30 de zile. Școlile rămân închise. Prețurile la medicamente, alimente de strictă necesitate, utilități publice, carburanți pot fi plafonate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Starea de urgență - dispusă pe 30 de zile. Școlile rămân închise. Prețurile la medicamente, alimente de strictă necesitate, utilități publice, carburanți pot fi plafonate

Statele europene și-au intensificat măsurile în vederea limitării răspândirii coronavirusului, precum și a efectelor cauzate de numărul mare de îmbolnăviri asupra economiilor. Comisia Europeană a propus 'restricționarea' călătoriilor 'non-esențiale' spre Uniunea Europeană pentru o perioadă inițială de 30 de zile, mai multe state, printre care și Germania, au anunțat închiderea, parțială sau totală, a granițelor, iar România a instaurat stare de urgență.

Prețul acțiunilor International Consolidated Airlines Group (IAG) s-a prăbușit cu 27%, în condițiile în care operatorii aerieni sunt nevoiți să anuleze zborurile, în timp ce titlurile tour-operatorului anglo-german TUI s-au depreciat cu 12,7%, după ce a anunțat că își suspendă majoritatea operațiunilor, scrie MarketWatch.

Retailerul suedez de îmbrăcăminte H&M a pierdut aproape 11% din capitalizare. Compania a anunțat că vânzările din China, care au crescut cu 27% de la începutul anului și până pe 23 ianuarie, au scăzut cu 24% în februarie, potrivit companiei, care a precizat că vânzările au început să își revină între timp în statul asiatic aflat la originea declanșării pandemiei.

H&M se confruntă acum cu scăderea vânzărilor în Europa, unde a anunțat închiderea temporară a magazinelor din Italia, Polonia, Spania, Cehia, Bulgaria, Belgia, Franța, Austria, Luxemburg, Slovenia, Bosnia și Herțegovina și, parțial, în Grecia.

Acțiunile grupului britanic Cineworld, proprietarul celui mai mare lanț de cinematografe din România, Cinema City, au închis în scădere cu peste 15%, după ce anterior au atins un minim record.

Peste Atlantic, principalii indici de la New York se depreciau cu peste 9% după închiderea piețelor europene. Tranzacțiile au fost suspendate temporar în debutul ședinței bursiere, după ce decizia Rezervei Federale (Fed) de a reduce dobânda de referință până aproape de zero a avut efectul invers scontat, alimentând temerile legate de intrarea economiei în recesiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
scaderi
coronavirus
h&m
magazine inchise
cineworld
cinema city