Acțiunile europene - cel mai abrupt declin din istorie. Proprietarul Cinema City, pierdere masivă

Acțiunile europene - cel mai abrupt declin din istorie. Proprietarul Cinema City, pierdere masivă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 mar 2020

Acțiunile europene au consemnat cel mai abrupt declin din istorie joi, în contextul temerilor privind efectele pandemiei de coronavirus asupra economiilor, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat restricționarea zborurilor din Europa și Banca Centrală Europeană (BCE) a păstrat dobânda-cheie nemodificată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu 11,48% (38,24 puncte), până la 294,93 puncte, cel mai scăzut nivel din iulie 2013. FTSE 100 de la Londra s-a prăbușit cu 10,9%, DAX de la Frankfurt cu 12,2%, CAC 40 de la Paris cu 12,3%, iar FTSE MIB de la Milano 16,9%.

Bursele europene au deschis puternic în scădere, declinul accelerându-se ulterior, după ce BCE a decis să mențină dobânzile nemodificate și să suplimenteze, în schimb, operațiunile de refinanțare pe termen lung acordate băncilor din zona euro.

BCE menține dobânzile nemodificate. Acțiunile europene scad cu 10% CITEȘTE ȘI BCE menține dobânzile nemodificate. Acțiunile europene scad cu 10%

Analiștii estimau un pachet de măsuri de stimulare mai consistent din partea BCE, în contextul crizei provocate de pandemia cu noul coronavirus (Covid-19).

Tullow Oil și Cineworld, proprietarul Cinema City, au consemnat cele mai mari pierderi, de 31,2%, respectiv 24,2%.

Peste ocean, principalii indici ai bursei de la New York de depreciau cu 7,6% până la 8,5% în jurul orei 20:30 (ora României). Declinul accelerat a declanșat activarea mecanismului de blocare temporară pentru a doua oară în această săptămână.

S&P 500 și Nasdaq sunt pe cale să intre în teritoriu “bear, de scădere generalizată, după ce au pierdut peste 20% din valoare față de ultimul maxim, atins în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
coronavirus
scaderi