Acțiunile europene își revin de la minimele ultimelor peste 20 de luni, în ton cu bursele asiatice

Acțiunile europene își revin de la minimele ultimelor peste 20 de luni, în ton cu bursele asiatice
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 oct 2018

Acțiunile europene au început tranzacțiile de vineri în creștere, recuperând parțial corecțiile de ieri, în ton cu piețele de capital asiatice. Contractele futures pe acțiunile americane indică, de asemenea, un start pozitiv pentru principalii indici de la New York.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a deschis în urcare cu 0.80%, după ce joi a închis la cel mai scăzut nivel din ultimele 21 de luni.

La Frankfurt, indicele DAX 30 consemna un câștig de 1,2% după primele tranzacții, indicele FTSE de la Londra a avansat cu 0,4%, iar CAC 40 de la Paris cu 0,9%.

Bursele asiatice au închis în urcare, după ce ieri au consemnat pierderi de până la 6% la nivelul indicilor. În Japonia, indicele Nikkei a închis pe plus cu 0,46%, iar în China, indicii Shanghai și Shenzen au avansat cu 0,98%, respectiv 0,29%.

Bursa românească, între vântul de scădere de la americani și un telegraf pentru bani de la Moscova CITEȘTE ȘI Bursa românească, între vântul de scădere de la americani și un telegraf pentru bani de la Moscova

La New York, contractele futures înregistrează creșteri de 1,3% până la 1,80%, semnalând o deschidere “verde” pentru ședința de tranzacționare de astăzi.

Acțiunile americane au închis în scădere ieri, extinzând declinul de miercuri, când principalii indici au înregistrat cele mai ample corecții zilnice începând cu luna februarie. Declinul a fost cauzat, parțial, de creșterea rapidă a randamentelor obligațiunilor pe termen lung, acestea urcând, miercuri, la maximul ultimilor peste 7 ani.

Comentariile critice ale președintelui Donald Trump la adresa politicilor monetare ale Rezervei Federale a precipitat scăderea cotațiilor pe piețele de capital.

Randamentele crescute înseamnă costuri mai mari de împrumut pentru corporații și investitori, însă reprezintă și un semn că economia americană este robustă. Totodată, creșterea randamentelor obligațiunilor a determinat investitorii să se uite mai atent la prețurile acțiunilor, despre care unii analiști spun că sunt mult supraevaluate.

Vânzările din piețele de capital au fost o reacție a investitorilor față de un climat cu dobânzi mai mari și, având în vedere cotațiile ridicate ale acțiunilor, participanții la piețe căutau, probabil, un motiv să vândă, a comentat Charlie Ripley, strategist șef la Allianz Investment Management, citat de MarketWatch.

“O rată a dobânzii mai mare se traduce, de obicei, în condiții financiare mai stricte, ceea ce ar putea încetini creșterea economică pe viitor, iar piețele de capital reacționează la acest lucru”, a adăugat analistul Allianz.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii