Cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut 99 de miliarde de dolari în urma turbulențelor de pe bursă

Cei mai bogați oameni ai lumii au pierdut 99 de miliarde de dolari în urma turbulențelor de pe bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2018

Cei mai bogați 500 de oameni ai lumii au pierdut miercuri 99 de miliarde de dolari, după ce turbulențele de pe Wall Street s-au extins pe plan global, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform indicelui Bloomberg Billionaires, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a pierdut 9,1 miliarde de dolari, după ce acțiunile retailerului online au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii doi ani, scrie Agerpres.

London Stock Exchange Group și-a numit un director general pentru România: Andreea Stănescu, fost director Vodafone CITEȘTE ȘI London Stock Exchange Group și-a numit un director general pentru România: Andreea Stănescu, fost director Vodafone

Warren Buffett, a pierdut 4,48 miliarde de dolari, în timp ce fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este mai sărac cu 2,50 miliarde de dolari.

Cel mai bogat european, Bernard Arnault, a pierdut 4,5 miliarde de dolari.

În total, 17 persoane au pierdut mai mult de un miliard de dolari. Cei mai afectați au fost miliardarii americani, ei au pierdut 54,5 miliarde de dolari , mai mult decât orice altă țară inclusă în indicele Bloomberg Billionaires.

Indicele Dow Jones de la New York a scăzut cu 4%, iar un declin de amplitudine comparabilă au avut piețele din Japonia și China în contextul în care deciziile de întărire a politicii monetare ale Rezervei Federale Americane au fost criticate de președintele SUA, Donald Trump. Bursa americană este la cea mai importantă secvență de scădere de la preluarea președinției de către republicanul Donald Trump. Declinul a fost precipitat chiar de către președintele SUA, care a criticat deschis în mod nefavorabil politicile de ridicare de dobânzi și de retragere ale lichidității ale băncii centrale.

Acțiunile celor mai mari companii europene au scăzut joi la cel mai redus nivel din ultimele peste 20 de luni, urmând tendința negativă a bursei de pe Wall Street.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bogati