Acțiunile europene, la cel mai redus nivel din ultima lună. Investitorii se tem de încetinirea economiei chineze, în contextul în care orașul Beijing ar putea intra în lockdown

Acțiunile europene, la cel mai redus nivel din ultima lună. Investitorii se tem de încetinirea economiei chineze, în contextul în care orașul Beijing ar putea intra în lockdown

Foto dreamstime,com

scris 25 apr 2022

Acțiunile europene au scăzut la cel mai redus nivel din ultima lună, pe fondul îngrijorărilor legate de încetiniea economiei chineze, în contextul unor măsuri tot mai dure pentru limitarea răspândirii Covid-19.

Indicele paneuropean a scăzut cu peste 2%, temperându-și apoi declinul la circa 1,4%.

Astfel, indicele a atins cel mai redus nivel intraday de la jumătatea lunii martie.

SURPRIZĂ Orange pregătește lansarea Orange Bank în România. \ CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Orange pregătește lansarea Orange Bank în România. "One Bank" - numele de cod al proiectului

Sectoare ca mineritul sau bunurile de lux au înregistrat cele mai severe scăderi, în contextul importanței crescute a cererii din China.

Acțiunile din domeniul petrolului și gazelor au pierdut și ele peste 3%.

Investitorii, la fel ca locuitorii orașului, se tem că Beijing va intra în lockdown, după modelul Shanghai. Locuitorii Beijingului au luat luni cu asalt supermarketurile pentru a-și face rezerve de alimente pentru un eventual lockdown, notează presa internațională. 

În Shanghai, oamenii se confruntă cu lipsa alimentelor și a serviciilor medicale după multe săptămâni de lockdown.

Teama că autoritățile din Beijing pregătesc un lockdown a fost alimentată de faptul că cel mai mare district al orașului a început luni un program de testare în masă, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

Cele circa 3,5 milioane de persoane care locuiesc sau lucrează în districtul Chaoyang vor fi nevoite să se testeze de trei ori în această săptămână, potrivit unei decizii anunțate duminică de autorități.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
beijing
lockdown
shanghai
china
burse
actiuni