Acțiunile europene, la maximul ultimei luni pe fondul așteptărilor privind revenirea rapidă a economiei globale

Acțiunile europene, la maximul ultimei luni pe fondul așteptărilor privind revenirea rapidă a economiei globale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 iul 2020

Acțiunile europene au început săptămâna cu câștiguri consistente, alimentate de așteptările privind redresarea rapidă a economiei mondiale în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus, chiar și în contextul în care numărul cazurilor noi de infecții este în creștere în mai multe state.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piețele de capital europene s-au cuplat la un raliu puternic consemnat de acțiunile asiatice peste noapte, care a impins indicele global MSCI la maximul ultimei luni.

Indicele Shanghai Composite a câștigat peste 5,7%, până la cea mai ridicată valoare începând cu 2018, iar indicele CSI 300 a urcat cu 5,6%, după ce un editorial publicat în China Securities Journal, ziar controlat de stat, a îndemnat la promovarea unei piețe “bull” pentru susținerea economiei, scrie MarketWatch.

Investitorii instituționali nu apar nici pe bursa românească, nici măcar în momentul în care erau așteptați. „E foarte greu să destupi piața în momentul de față”, spune un broker CITEȘTE ȘI Investitorii instituționali nu apar nici pe bursa românească, nici măcar în momentul în care erau așteptați. „E foarte greu să destupi piața în momentul de față”, spune un broker

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 1,58%, până la 371,21 de puncte, cel mai înalt nivel de după 8 iunie. Toate marile burse au închis cu creșteri de peste 1%: +2,1% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, +1,64% pentru DAX la Frankfurt și +1,49% pentru indicele CAC 40 de la Paris.

La New York, indicele din tehnologie Nasdaq Composite a urcat la un nou nivel record, în condițiile în care investitorii se concentrează pe semnalele privind revenirea sectorului manufacturier și a pieței muncii în iunie, după blocajele din lunile anterioare.

Acțiunile Tesla s-au apreciat cu peste 10%, la un nou maxim istoric, iar titlurile Amazon au avansat cu circa 4%, depășind, în premieră, pragul de 3.000 de dolari/unitate.

“Investitorii și-au dat seama că, pe cât de rău stă economia SUA acum, nu este așa de grav cum părea în martie și aprilie. Piața a început să anticipeze că vom vedea rezultate peste estimări din partea multor companii”, a comentat Nancy Prial, șefa Essex Investment Management, citată de Bloomberg.

Indicii S&P 500 și Dow Jones Industrial Average consemnau un avans de aproximativ 1,3% fiecare în jurul orei 19:30 (ora României).

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
raliu
redresare economie
coronavirus
piete de capital