Acțiunile europene se tranzacționează aproape de maximul record

Acțiunile europene se tranzacționează aproape de maximul record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 27 dec 2023
Acțiunile europene se tranzacționează astăzi în creștere ușoară, aproape de maximul record, în condițiile în care tranzacțiile s-au reluat după vacanța de Crăciun.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele Stoxx 600 crește cu 0,18% în prima parte a tranzacțiilor, acțiunile din sectorul energetic și minerit având cele mai bune evoluții.  La nivelul actual, de circa 479 puncte, indicele paneuropean este la mică distanță de maximul record atins în noiembrie 2021, de 483,44 puncte.
 
AstraZeneca crește după ce a acceptat să achiziționeze dezvoltatorul chinez de terapii celulare Gracell Biotechnologies. Gigantul german din industria chimică Bayer urcă, la rândul său, după ce a obținut câștig de cauză într-un proces din SUA legat de erbicidul său Roundup.

De ce sunt construite atât de puține case în Germania CITEȘTE ȘI De ce sunt construite atât de puține case în Germania

Volumele de tranzacționare sunt reduse, având în vedere că au mai rămas doar trei zile de tranzacționare în acest an. Acțiunile din regiune s-au redresat în ultimele două luni, iar principalul indice de referință urmează să încheie anul 2023 cu un câștig de peste 12%.

Însă aproape două treimi dintre investitorii europeni care au participat la un sondaj BofA săptămâna trecută au declarat că se așteaptă ca acțiunile să scadă pe termen scurt, după o revenire puternică de la sfârșitul lunii octombrie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene