Acțiunile Facebook, Alphabet, Amazon și Netflix au atins niveluri istorice miercuri, excepție făcând Apple

Acțiunile Facebook, Alphabet, Amazon și Netflix au atins niveluri istorice miercuri, excepție făcând Apple
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2018

Patru din cele cinci acțiuni cunoscute sub numele FAANG, respectiv Facebook, Alphabet, Amazon and Netflix, au atins miercuri niveluri istorice, numai Apple lipsind pentru a fi un scor perfect, relatează Reuter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele cinci acțiuni au făcut ca indicele Nasdaq Composite să atingă un nivel record și au ajutat ca evoluția indicelui S&P 500 să elimine temerile legate de tarifele comerciale punitive impuse reciproc de Statele Unite și China, scrie News.ro.

Îngrijorările referitoare la riscurile unui război comercial au limitat creșterea S&P 500 la aproximativ 3,5% în acest an, dar grupul companiilor FAANG, ale căror afaceri sunt în mare parte imune la comerț și tarife, au crescut de 10 ori în această perioadă.

”Vedem un mare semn de întrebare legat de comerțul global...și ori de câte ori piața are probleme, este important să căutăm leaderpship-ul și să izolăm ceea ce este puternic. În prezent acțiunile FAANG sunt în frunte și evoluează foarte bine”, a declarat Adam Sarhan, director general la 50 Park Investments în New York.

Indicele celor cinci acțiuni FAANG a atins la rândul său un nivel record, miercuri.

Leumi a finalizat negocierile și a semnat un acord angajant cu Argo pentru vânzarea băncii din România CITEȘTE ȘI Leumi a finalizat negocierile și a semnat un acord angajant cu Argo pentru vânzarea băncii din România

Acțiunile Facebook au crescut cu până la 3,1%, la un nivel record de 203,55 dolari pe unitate, depășind pentru prima oară nivelul de 200 de dolari.

Titlurile Alphabet, compania mamă a Google, au urcat cu 1,9%, la 1.201,49 dolari pe unitate, depășind recordul anterior, de 1.198 dolari pe unitate, atins pe 29 ianuarie.

Amazon.com a înregistrat un avans de 1,6% al acțiunilor, la 1.762,93 dolari pe unitate, atingând un maxim record pentru a treia ședință de tranzacționare consecutiv.

Titlurile Netflix au crescut cu 3,5%, la 419,17 dolari pe unitate, la o zi după ce au depășit pentru prima oară pragul de 400 de dolari.

Acțiunile Apple au atins un  maxim al ședinței de 187,7 dolari pe unitate, dar sunt cu 3,7% sub recordul de 194,2 dolari pe unitate atins pe 7 iunie.

Și în interiorul grupului FAANG există câștigători clari.

Acțiunile Netflix au crescut cu circa 120% în 2018, de peste două ori mai mult față de creșterea de 50% a titlurilor Amazon.com, care este a doua ca mărime.

La mare distanță, pe locul al treilea, se află acțiunile Facebook, cu un avans de aproximativ 14%, după ce au recuperat pierderile provocate de  scandalul Cambridge Analytica. Imediat urmează Alphabet, cu o creștere a acțiunilor de 11,5%.

Titlurile Apple au urcat în acest an cu numai 7%, din cauza temerilor persistente legate de încetinirea cererii pentru noile iPhone-uri.

Fără îndoială, grupul acțiunilor FAANG a fost în luna mai cel mai solicitat de către investitori, pentru a cincea lună consecutiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
alphabet
amazon