Acțiunile RBS au crescut cu 6% după un acord de 4,9 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigații în SUA

Acțiunile RBS au crescut cu 6% după un acord de 4,9 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigații în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2018

Acțiunile Royal Bank of Scotland (RBS) au crescut joi cu până la 6% după ce banca a încheiat un acord prin care va plăti 4,9 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigații în Statele Unite, sumă mult mai mică față de așteptările inițiale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Amenda de 4,9 miliarde de dolari închide o investigație a Departamentului de Justiție referitoarea la vânzarea de către RBS a unor obligațiuni garantate prin ipoteci evaluate incorect, înainte de criza financiară, scrie News.ro.

”Este foarte umilitor să anunțăm un acord de o asemenea magnitudine”, a declarat directorul financiar al băncii, Ewen Stevenson, într-o conferință cu reporteri și analiști.

Cu toate că acordul este preliminar, anunțarea acestuia creează condițiile ca RBS să reia plata dividendelor, iar pentru guvernul britanic să înceapă reducerea participației de peste 70% deținută la RBS.

CEC Bank instalează peste 380 stații de plată SelfPay, care vor prelua o parte dintre atribuțiile casierilor CITEȘTE ȘI CEC Bank instalează peste 380 stații de plată SelfPay, care vor prelua o parte dintre atribuțiile casierilor

Directorii RBS au declarat că deși finalizarea acordului va dura câteva săptămâni, este improbabil ca amenda să crească.

Analiștii anticipaseră că Departamentul de Justiție ar fi putut  impune o amendă de până la 12 miliarde de dolari.

RBS a precizat că va plăti cea mai mare parte a amenzii din provizioanele deja existente, pe lângă costuri excepționale de 1,44 de miliarde de doalari bugetate în al doilea trimestru.

Departamentul de Justiție a mai încheiat anterior acorduri asemănătoare cu bănci precum Citigroup, Deutsche Bank, JPMorgan Chase, Credit Suisse, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America și Barclays, care au plătit amenzi cumulate în valoare de peste 60 de miliarde de dolari.

Cea mai mare amendă a fost plătită de Bank of America, de 16,7 miliarde de dolari, iar Barclays, care a încheiat un acord în martie, cea mai mică sumă, de 2 miliarde de dolari.

RBS, care a fost la un moment dat cea mai mare bancă din lume în funcție de active, a fost una dintre cele mai mari victime ale crizei financiare declanșate în 2008.

Banca a evitat cu greu insolvența în 2008, după ce guvernul a convenit un acord de salvare de 45 de miliarde de lire sterline (61 miliarde de dolari), la numai 6 luni după ce RBS a atras 12 miliarde de lire sterline de la acționari.

viewscnt
Afla mai multe despre
rbs
sua
banci