Acțiunile Twitter au înregistrat o creștere record, de 22%, după rezultate financiare trimestriale peste așteptări

Acțiunile Twitter au înregistrat o creștere record, de 22%, după rezultate financiare trimestriale peste așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2018

Acțiunile Twitter au înregistrat joi o creștere record, de 22%, după ce rezultatele aferente trimestrului al treilea au depășit estimările analiștilor, datorită vânzărilor de publicitate, chiar dacă numărul de utilizatori a scăzut în urma închiderii a milioane de conturi false, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Avansul acțiunilor a inversat declinul de 19% consemnat în urmă cu trei luni, când Twitter a șocat Wall Street cu un declin similar al numărului de utilizatori. De această dată, investitorii au salutat faptul că Twitter elimină conturile folosite pentru dezinformare, mesaje de ură și alte abuzuri, ca cea mai bună soluție pentru o bază de utilizatori de calitate ridicată, atractivî pentru advertiseri, sceie News.ro.

”Dacă scapă de bot-uri și conturi false și combat mesajele care răspândesc ură, este un fapt benefic pentru sănătatea platformei în ansamblul ei”, a declarat un analist al Pivotal Research Group, Brian Wieser.

Facebook, amendată cu jumătate de milion de lire sterline în Marea Britanie în scandalul Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Facebook, amendată cu jumătate de milion de lire sterline în Marea Britanie în scandalul Cambridge Analytica

Veniturile din publicitate ale Twitter au urcat cu 29%, la 650 de milioane de dolari, în trimestrul al treilea, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile totale au avansat cu un ritm similar, la 758 de milioane de dolari, fiind peste estimările analiștilor, de 702,6 milioan de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

Compania a raportat un pofit ajustat de 21 de cenși pe acțiune, cu mult peste așteptările analiștilor, de 14 cenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
actiuni