Adunarea Generală a ARB a votat noua componență a Consiliului Director

Adunarea Generală a ARB a votat noua componență a Consiliului Director

Bogdan Neacșu

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2023

Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru, conducerea Consiliului Director al ARB fiind asigurată de Bogdan Neacșu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) a votat noua componență a Consiliului Director ca urmare a completării unui post vacant de membru. Conducerea Consiliului Director al ARB este asigurată de Bogdan Neacșu, președinte al Consiliului Director, Gabriela Nistor, vicepreședinte, Mihaela Bitu, Ion Stan, Cristian Agalopol și Cornel Stănescu, aleși în calitate de membri, la care se adaugă începând de astăzi Mircea Busuioceanu. Consiliul Director este organul deliberativ și decizional al Asociației, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Radu Ghețea ocupă funcția de președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor", arată un comunicat.

2023 începe în forță ca oferte de locuri de muncă. Salariile avansate CITEȘTE ȘI 2023 începe în forță ca oferte de locuri de muncă. Salariile avansate

Totodată, conducerea executivă este asigurată de președintele executiv, Florin Dănescu.

Asociația Română a Băncilor reprezintă piața bancară din România de 32 de ani și s-a extins prin includerea a 11 membri afiliați, companii non-bancare.

La finele primelor nouă luni din anul 2022, indicatorul de solvabilitate în sistemul bancar era de 21,52%, mai mult decât dublu față de nivelul minim necesar. Activele sistemului bancar s-au majorat cu 12,7% în primele nouă luni ale anului trecut, până la 679,3 miliarde lei.

Gradul de acoperire cu provizioane a creditelor neperformante a crescut la 67,22%, la luna martie 2022, înregistrând valori semnificativ superioare mediei europene (44,5%), în timp ce rata creditelor neperformante tinde spre media europeană.

Rata creditelor neperformante a continuat trendul descrescător, până la 2,82%, la luna septembrie 2022.

"Prioritățile industriei bancare vizează menținerea rolului de principal finanțator al economiei României cu asigurarea stabilității și credibilității sectorului bancar. Creditele noi acordate de băncile din România populației și companiilor s-au cifrat la 114,3 miliarde lei, în primele 11 luni ale anului 2022, în creștere cu 14% comparativ cu nivelul înregistrat în perioada similară a anului 2021", susțin reprezentanții ARB.

Asociația Română a Băncilor este membră a Federației Bancare Europene din anul 1991 (cu drepturi depline din 2007), a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică - Rețeaua Internațională de Educație Financiară, a Consiliului European al Plăților, a Federației Ipotecare Europene, a Institutului Bancar European și a 26 organisme naționale lucrative privind dezvoltarea cadrului economic. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan neacșu
arb