Aegon România în 2022: cotă de piață de 4.92% și o creștere de 8,2% a primelor brute subscrise

Aegon România în 2022: cotă de piață de 4.92% și o creștere de 8,2% a primelor brute subscrise
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2023

Compania de asigurări de viață Aegon România, parte a grupului financiar internațional Aegon, a încheiat anul 2022 cu un volum al primelor brute subscrise (PBS) de 165,73 milioane de lei, în creștere cu peste 8% față de 2021 și o cotă de piață în creștere, la 4,92%. Aceste rezultate au menținut compania pe poziția a 7-a în top companii de pe segmentul asigurărilor de viață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Soluțiile pentru finanțarea afacerilor locale într-un context macroeconomic și social complex, tipurile de finanțări care pot susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, oportunitățile antreprenoriale vor fi prezentate la Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Ediția a II-a.

Conferința, programată pentru 30 mai, va fi organizată, și cu sprijinul Visa, la Brașov, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

La nivel național, segmentul de asigurărilor de viață a avansat în ultimul an cu 1%, la 2.65 miliarde de lei, în ușoară creștere față de nivelul de 2,61 miliarde de lei din 2021, conform raportului Autorității de Supraveghere Financiară pe anul 2022. La nivel general, piața asigurărilor din România a crescut anul trecut cu 16%, până la un total de 16,5 miliarde lei prime brute subscrise.

BNR se așteaptă la creșterea presiunii pe salarii. Estimările băncii centrale privind încetinirea ușoară a economiei au fost deja infirmate. Ce spune despre cursul de schimb CITEȘTE ȘI BNR se așteaptă la creșterea presiunii pe salarii. Estimările băncii centrale privind încetinirea ușoară a economiei au fost deja infirmate. Ce spune despre cursul de schimb

Compania a înregistrat o creștere de 29% și pe segmentul asigurărilor în caz de diagnostic oncologic, unde principalele motive care au determinat achiziția asigurării între clienții Aegon au fost antecedentele de cancer în familie (34%) și numărul în creștere al bolnavilor (34%), conform unui studiu intern.

Valoarea totală a listărilor realizate la BVB a depășit un miliard de euro în primele patru luni CITEȘTE ȘI Valoarea totală a listărilor realizate la BVB a depășit un miliard de euro în primele patru luni

Aegon are, la nivel mondial, peste 22.300 de angajați și aproximativ 34,4 de milioane de clienți din America, Europa și Asia.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin compania de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon are în România peste un milion de clienți și 150 de angajați.

Profit.ro a anunțat în exclusivitate că grupul financiar Vienna Insurance Group (Austria) va prelua Aegon Pensii, prezent pe segmentul pensiilor private obligatorii (Pilonul 2) din România. În prezent, acționarii Aegon Pensii sunt Aegon Poland/România Holding BV - peste 99,99% și Aegon Czech Republic Holding - 1 acțiune.

Aegon a scos la vânzare afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, în încercarea de a obține numerar pentru a face față mai bine efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19) și a-și majora câștigurile pe piețele sale de bază.

viewscnt
Afla mai multe despre
aegon românia
prime brute subscrise