Agricover Credit a obținut în 2016 un profit net de 22 milioane de lei, în creștere cu 28%

Agricover Credit a obținut în 2016 un profit net de 22 milioane de lei, în creștere cu 28%
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2017

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a Agricover Holding, a înregistrat anul trecut un profit net de peste 22 milioane de lei, în creștere cu 28% față de anul 2015, a anunțat marți compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instituția financiară nebancară a ajuns la un portofoliu de finanțări de 988 milioane lei la finalul anului trecut, în creștere cu 4% față de 2015, și la 1.900 de clienți activi, în creștere cu 12%, scrie News.ro.

„Anul 2016 a fost un an al performanței și al eficientizării, atât pentru Agricover Credit cât și pentru clienții noștri fermieri. Prin automatizarea fluxurilor operationale și dezvoltarea de noi produse specializate, am asigurat accesul la bani în timp record pentru fermieri, sprijinind astfel dezvoltarea afacerilor acestora”, a declarat directorul general al Agricover Credit IFN, Robert Rekkers.

Principalele noi surse de finanțare în 2016 au fost Banca Europeană de Investiții, Fondul European de Investiții și Fondul European pentru  for sud-estul Europei, precum și băncile din România.

EXCLUSIV Cum arată „câmpul” bătăliei pentru șefia SIF Oltenia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cum arată „câmpul” bătăliei pentru șefia SIF Oltenia

În 2016 compania s-a concentrat pe extinderea segmentului de clienți mici prin dezvoltarea de noi produse. Până la sfârșitul anului au fost finanțați 215 fermieri sub 100 hectare.

Pentru anul 2017, Agricover Credit are în vedere creșterea numărului de clienți și extinderea portofoliului de produse în segmentul investițiilor. Compania vizează, de asemenea, deschiderea a două noi sucursale.

Agricover Credit IFN este specializată în acordarea de finanțări fermierilor și face parte din Agricover Holding, care are circa 850 angajați și peste 4.500 clienți fermieri și este controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover credit