BCR Leasing și-a majorat finanțările cu 28% în 2016, la 220 milioane euro

BCR Leasing și-a majorat finanțările cu 28% în 2016, la 220 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2017

BCR Leasing a acordat în 2016 finanțări pentru bunuri în valoare de 220,1 milioane euro, în creștere cu 28% față de anul precedent, avansul fiind susținut mai ales de segmentul de autoturisme, care a generat finanțări mai mari cu 40%, a anunțat marți instituția financiară nebancară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe lângă segmentul de autoturisme, creșteri importante ale finanțărilor au fost înregistrate anul trecut la vehicule comerciale ușoare (+78%), in timp ce segmentul de vehicule comerciale grele a crescut cu 7%, scrie News.ro.

Finanțările pentru segmentul de leasing pentru echipamente au crescut cu 28% față de anul precedent.

Compania a înregistrat în 2016 un profit de 27,3 milioane lei, iar veniturile totale ale companiei au ajuns la nivelul de 178,7 milioane de lei.

BCR Leasing avea la finele anului trecut un portofoliu compus din 80% leasing auto și 20% leasing pentru echipamente și utilaje. Finanțările pentru autoturisme au reprezentat aproximativ 25% din portofoliu, vehiculele comerciale ușoare  - 10%, iar vehiculele comerciale grele - 45% din totalul finanțărilor companiei.

Ikea prezintă cifre la aniversarea a 10 ani în România: Prăjitura cu migdale Almondy Cake a câștigat în fața chifteluțelor CITEȘTE ȘI Ikea prezintă cifre la aniversarea a 10 ani în România: Prăjitura cu migdale Almondy Cake a câștigat în fața chifteluțelor

Compania a încheiat, la sfârșitul lunii februarie, al 100.000-lea contract din portofoliu, parte dintr-o tranzacție mai mare de finantare a unei semiremorci în valoare de 22.500 euro, acordat unei firme din Sebeș.

Subsidiara de leasing operațional a companiei, BCR Fleet Management, administra la finalul anului trecut o flotă de 3.655 de vehicule, în creștere cu 25% față de 2015.

Principalii jucători din piața de leasing operațional sunt LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility și BCR Fleet Management.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr leasing